Merkez kur düne göre % -0,20.
Merkez kur düne göre % -0,20.
Dün tam da bu saatte, piyasalardaki iyimserliðe kendimi kaptýrmýþ usd mevduatýndan bir miktar satýp MAC satýn alayým demiþtim. Ne de olsa pazartesiden beri oldukça iyi bir çýkýþ yakaladý ve þahsen xubank ýn önümüzdeki süreçte bisti taþýyacaðý görüþü bana mantýklý geliyordu. Son anda elimi çektim... "Neme lazým" dedim... Belli olmaz bunlarýn iþleri... Þaþýrmadim bu gün itibari ile.
onu ben de düþünmüþtüm ama aft ve yay gibi fonlardan da açýkçasý korktum. bi ara küçük bir denemelik almýþtým ve çok pis düþünce çýkýp daha da almadým. gbc dýþýnda uygun bir fon keþfederseniz lütfen bizimle de paylaþýn. madem bu iþler böyle devam edecek, bir taraftan dýþ güçlerin saldýrýlarýna karþý ülkemiz adýna dua ederken diðer yandan da kendimiz ayakta kalmaya çalýþalým. bu arada kendi sayfanýzda altýn deðerindeki bilgileri de takibe devam ediyorum. her biri milyonluk deðerlendirmelerle bize ýþýk tutuyorsunuz. sonsuz teþekkürler ve bol kazançlar dileðiyle
Bence üzerinde düþünülmesi ve tartýþýlmasý gereken en önemli konu bu. Elimde AFT ve bir miktar GBC var. Önümüzdeki dönemde geliþmiþ ülkelere kýyasla geliþen ülkeler tarafýnda daha fazla bir beklenti oluþtuðunu okuyorum araþtýrma raporlarýnda ve bu sebeple AFS yi takip ediyorum. AFT'yi kýsa süreliðine, kur ve ABD seçimlerindeki beklentim dolayýsýyla almýþtým ve hedef deðerlere geldi de düþtü bile.. GBC'nin yanýna bir fon daha bulabilirsem sabit getirilerden de çýkýp %40 portföye kadar yükseltmeyi planlýyorum bende.
Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Valla ben de her gün eib idy fil falan bunlarý azaltýp 1000 lot 2000 lot her gün biriktiriyorum. Portföylerin dolarizasyon kurgusunu artýrmak gerek. Belli ki uzun süre anlamlý tl getiri çok mümkün olmayacak. Sabit getirilileri bir süre azaltmak gerek, ortam düzelince yine yavaþ yavaþ artýrýrým. Ama dediðim gibi ikinci yabancý hisse fonunu bulamýyorum. Her halukarda sepet yapmak gerek tek fonla gitmekten hoþlanmýyorum. Adý aktif çoðunun ama aktiflikle ilgisi yok, kýyaslarýna sürekli yeniliyorlar. Getirileri arþa çýkmýþ ama tümüyle ilüzyon. Çoðu kurdan dolayý. Benchmarkýna tokat yemeye doymamýþlar. Ama kurcalamaya devam. Vardýr belki görmediðimiz. Bulamazsam da eurbond onlarý + elimdeki tek yabancý hisse fonu ile devam ederim dolar bazlý tarafta.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
merkez kurunun bu þekilde hesaplandýðýný bilmiyordum. yarýn yerli yabancý tüm fonlar düþüþ yazacak o zaman.Gösterge Niteliðindeki Kurlar Nasýl Belirlenir?
2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankasý; 1 ABD dolarý karþýlýðýnda, Türk Lirasý döviz kurunu þu þekilde belirler
Öncelikle 10.00-15.00 arasýnda her saat baþý, bankalararasý döviz piyasasýnda 1 ABD dolarý karþýlýðýnda Türk lirasýna kotasyon* veren bankalarýn alým ve satým fiyat ortalamalasýný alýr.
Ortaya çýkan bu 6 deðerin de ortalamasýný alarak bir "orta deðer" tespit eder.
Orta deðere iskonto ve prim uygulayarak alýþ ve satýþ kurlarýný belirler.
Kur Ortalamalarý Hesaplama Saatleri nelerdir?
10.00: 1’inci Ortalama
11.00: 2’inci Ortalama
12.00: 3’üncü Ortalama
13.00: 4’üncü Ortalama
14.00: 5’inci Ortalama
15.00: 6’ýncý Ortalama
Yer Ýmleri