Borsada benim deneyimim taþýma periyodu arttýkça ortalama kazanç artýyor. Ancak sonsuza kadar ve her hisse deðil. Benim tespitim optimum en iyi hisse taþýma süresi yaklaþýk 1 bilanço dönemi yani 3 ila 4 ay. Ben genelde öyle yapýyorum. Bist 100 dýþý small cap hisseler taþýyorum daha çok. Ancak burada þirketin niteliði vs. ile birlikte, para kazanmak için içeriye girmiþ büyük paranýn da olduðunu gözlemek gerek kanýmca. Büyük para genelde %30-40 almadan çýkmýyor. Her zaman deðil ama bunu da bir þekilde çeþitli verilerden görmek mümkün oluyor bazen. Yani 3-4 ay ve %30-40 hedef bence en optimum beklenti oluyor. Elbette 3-4 katýna çýkanlar da , çok daha fazla beklenmesi gerekenler de oluyor. Ancak bu sürenin fazlasýný beklemek bence uzun vadede iyi olmuyor bizim borsada.
Ayný anda ise 3-4 hisse taþýmak ideal gibi. 5'in üstünde hem kontrol zorlaþýyor, hem getiriler anlamsýzlaþýrken, 1-2 hisse de fazla riskli hale geliyor sanki. Yani en azýndan ben öyle yapýyorum.
Son düzenleme : hellistheothers; 25-10-2020 saat: 00:56.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri