Originally Posted by
tradestop
Katilým tarafýnda Mps ile Kpc ye baktýðýmda getiri de son 3 ay ikisi de %21, son 1 ay da bariz fark var, kpc 7 mps 1.
Rbh yi saymýyorum, 2 senedir kýstasýyla neredeyse birebir paralel giderken, son 1 ay muazzam ayrýþtý. Sn hayrani, görüþtüðünde ekstra bir durum yok demiþler. Tekrar kýstasý ile açýlan makas kapanabilir.
Ocak ayýnda qinvest, katýlým hisse fon çýkaracak. Bes hesabýmda Keh katýlým hisse fonu var, gayet istikrarlý.
Hedef portföy'de katýlým hisse fon üzerinde çalýþýyor.
Bu ay sonuna kadar Mps yi taþýmaya devam edeceðim, ay sonu kendi kriterlerime göre tekrar deðerlendireceðim.
Þimdi þöyle bir durum var. Bir fonun taþýdýðý hisse sayýsýný, aylýk hisse deðiþimine bölünce, çok kabaca hisse dönüþüm oraný bulunuyor. Tabi bu arada ortalama bir hisseyi ne periyotta taþýdýklarý da. Çok kabaca portföyün etkili yüzdesinin %30 olduðunu kabul edersek, bunun deðiþimi için geçmesi gereken süre de bulunabiliyor. Yani fonun hiç müdahale edilmezse, normalize olup medyan deðerlere yapýþmasý. Yani bir arabanýn direksiyonu bozulunca gittiði süre gibi. Mps için bu süre 3 ila 4 ay. Önümüzdeki ay normalizasyona gidip gitmediðini iyice belli eder, ancak relatiften normalizasyona/medyan deðerlere geçiþ eðimi son bir buçuk ayda çok sert ve ýsrarla sürüyor, vasfýný çok seri yitiriyor, benim hesaplamalarýma göre. Yönetim deðiþikliðinden sonra %30 etkin deðiþime yaklaþtýðý süre ile de uyuþuyor kabaca.
Ama yine de bilinmez, haklýsýn izlemekte yarar var. Belki de yeni yöneticiler eskisinden iyi yönetecek ileride. Ancak veriler bunu göstermiyor.
Ben sadece bu bilgiyi kontrol etmeyiþime kýzýyorum kendime, gözümden kaçmýþ. Ýnsanlara bu bilgi takip edilmeli her yatýrým fonu için derken, kendim etmemiþim.
Selamlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri