Ak portföy 58,8 milyar TL'lik portföy yönetiyormuþ.
Ortalama %2'lik yönetim ücreti olsa yýllýk yaklaþýk 1 milyar TL civarý kasaya kalýyor.
Ne kadar baþarýlýlar tartýþýlýr.
Fakat güzel kazanç.
Ak portföy 58,8 milyar TL'lik portföy yönetiyormuþ.
Ortalama %2'lik yönetim ücreti olsa yýllýk yaklaþýk 1 milyar TL civarý kasaya kalýyor.
Ne kadar baþarýlýlar tartýþýlýr.
Fakat güzel kazanç.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Hocam kafama takýlan bir soru var. Çok aptalca olabilir maruz görün.
Bu tarz fonlarýn günlük kapanýþý ve satýþ fiyatý, MB verilerine dayanýyor dedik.
Peki MB kapanýþý ve ertesi günkü alýþ arasýnda kayda deðer bir fark olursa (olmaz da örnek: -5 kapattý hesap, ama sabaha artý 3)
Ýþleme ait aradaki fark nereye gidiyor? Yani bize kim ucuzdan altýn vererek zarar yazmýþ oluyor?
Umarým anlatabilmiþimdir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Arkadaþlar cevabýný bilen varsa ve paylaþýrsa çok sevinirim. HSYF fonlarý ayda bir kez KAP’ta hisse daðýlýmlarýný açýklýyorlar. Her gün trade edip birkaç kez alým/satým yaptýklarýný farzedersek açýklanan oranlardan daha fazla kazanýp bizlere sanki statik bir biçimde ayný hisselerde ayný miktar lotlarda, gün sonu veya ay sonu getirisini mi veriyorlar? Eðer böyleyse açýklanan kaðýtlarý kendimiz de alýp kendi fonumuzu yönetemez miyiz? Üstelik fon için aldýklarý yönetim ücreti yerine belki de daha az alým/satým komisyonu öder ve daha karlý oluruz. Saçma bir soru olduysa þimdiden özür dilerim. Fonlarýn ne kadar aktif trade ettiklerini bilemediðimden soruyorum. Gerçi fon takibi hisse takibinden kolay ekran takip etmiyoruz ama ani durumlarda da elimiz kolumuz baðlý kalýyor. Esasen sorumu, aktif yönetilmeyen fonlarý elemek açýsýndan soruyorum...
Forumda 2 gündür NNF fon yöneticisinin sosyal medyada yaptýðý birkaç paylaþým üzerinden yorumlar yapýldýðýný gördüm. Ýlgili uygulamayý kullanmayan yada paylaþýmlarý görmeyen arkadaþlar için ilgili yazýþmalarý buradan paylaþmanýn faydalý olcaðýný düþünüyorum;
Y. Y. /11.11.2020/ Tweetler
1)Ben endeks short actýgýmda, endeksin %30 u banka oldugu için ve eninde sonunda bir gun bir banka rallisi yasanacagý için, mutlaka en az shortun %30 u kadarý kadar banka long da acarým. Böylece endeks shortlarýmý bankalardan arýndýrmýs olurum. Bunuda çok kez söyledim.
2)Bakan beyin affýný isteyeceðini tahmin edemedikÞaka bir yana. Bugünler uzun süredir sabýrla bekleyenlerin zamaný. Banka ve havacýlýk sektöründe uzun zamandýr stresle bekleyenler meyvesini yiyorlar. Hepsini yürekten kutlarým. Ama ben onlardan deðildim
Saygýlar.
3)Bist30 +3,30 Bunun +2,5 u bankalardan geliyor. Yani bankalardan arýndýrýrsak endeksi sadece +0,8 artýda. Bu þartlarda portföyünü banka aðýrlýklý oluþturmayan birinin mutlu olmasý çok kolay deðil malesef (Hiçbir zaman banka aðýrlýklý bir portfoy oluþturmadým)
Tweet altý soru;
-Hiç mi yok? Ufacýkta mi
Y.Y. Cevap;
-Yani elbette var. Hatta birazda fazlasý var. Ama aðýrlýklý banka deðil. Saygýlar.
Yazýlanlardan ben asla banka almam yada havacýlýk sektörü kötü vs tarzýnda bir izlenim edinmedim. Gayet portföyünde bankada bulunduðunu, ancak aðýrlýklý olmadýðýný ve bunun kendilerinin tercihi olduðunu, banka rallisinin her zaman beklentileri dahilinde olduðundan her short pozisyonlarýnda bu olasý ralliyi arýndýrmak için endeksdeki banka aðýrlýðý kadar vadeli long pozisyonda açtýðýndan bahsetmiþ. Bununla birlikte bugünkü attýðý tweetde pandemideki artýþ ve yeni haberlerle 2. bir kapanma beklediklerini belirtmiþ. (Belkide bu sebeple havacýlýk gibi olasý ekonomik kapanmadan en kötü etkilencek sektörlerde pozisyon almayý riskli buluyor olabilirler..)
Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hocam araya giriyorum özür dilerim ama þu þekilde
diyelim ki dolar 10 lira merkez kuru ilk gün
ertesi gün 9 a düþtü 13e çýktý gün içinde kapanýþ 13 oldu. merkez kur 9 oldu. fon 9 lirada hesaplanýyor, dolar 13 olmasýna ragmen yani %30 kar yerine %10 zarar etti ( burada 40 kaybetti)
ertesi gün 14 e çýktý 11'e düþtü. merkez kur 11 oldu. merkez kura göre dolar %20 düþmesine ragmen, bu sefer fon %20 kar yazacak. ( burada 40 kazandý )
Yani birbirini kompanse ederek giden veriler. sonucu asla deðiþtirmez.
referans 15:30 deðil, sabah 10:00 da olsa 19:00 da olsa sadece 1 günlük fark olur, ertesi gün bir önceki farký kapatarak gider.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri