birde abi megap sayfasýna derimod gelmiþ yanlýþlýkla![]()
birde abi megap sayfasýna derimod gelmiþ yanlýþlýkla![]()
Mal sahibi Mülk sahibi..hani bunun ilk sahibi .. mal da yalan mülk te yalan..var birazda sen oyalan..
cümleten selamlar hayýrlý sabahlar.
Sinob Þehri
Sinob þehri eski ehemmiyet-i mevki'iyyesini almak üzeredir. Þehrimize (istanbula) altmýþ saat kadar uzakda bulunan bu limanýn dahile bir þimendüfer (tren) ile rabtý tasavvur idiliyor ki bu hat yapýldýðý takdirde hasýl olacak fevaid (fayda) ve muhassenat-ý ticariyenin had ve nihayeti olmayacakdýr.
11 Aðustos 1900 Ýkdam Gazetesi
Cami ve medrese inþasý
Karahisar-ý Þarki'de kain (bulunan) Kurþunlu Cami' Þerifi mutasarrýf-i liva (sancak amiri) saadetlu Ziya Paþa hazretlerinin ikdam (çalýþma) ve gayretiyle müceddeden (yeniden) tamir itdirilmekde olduðundan cülüs-ý hümayun cenab-ý þehriyariye (padiþahýn tahta çýkýþýna) müsadif (rastlayan) rüz-i mesudde (saadetli günde) güþad idilecekdir (açýlacakdýr). Beþiktaþ hamallar kethüdasý Hacý Mehmed Efendi tarafýndan Cami' Þerifin havalisine (avlusuna) bir þadýrvan ve mahalli (yerel) Rum mütebernýndan (tanýnmýþlarýndan) Eminoðlu Timuþ Efendi tarafýndan ittisalinde (bitiþiðinde) bir medrese bina ve inþa itdirilmekdedir.
Kaynak: 11 Aðustos 1900 Ýkdam Gazetesi
Cefaks kolay gelsin beyaz filonun son takasýný ve cuma günkü iþlemlerini koyabilirmisin.þimdiden teþekkurler
Üsküdar'da kain (bulunan) Ravza-i Terakki Mektebi'nin talebe-i mevcudeyi (mevcut talebeyi) istiab idememesine (kapsayamamasýna) ve müracaat iden etfal (çocuklar) ve heveskaran-ý maarifin (eðitim isteklilerinin) kesretine mebni (çokluðundan dolayý) ahiren (son günlerde) baðçe ittisalinde (bitiþiðindeki) bir büyük arsa iþtira idilmiþ (satýn alýnmýþ) ve oraya daha büyük bir þube inþasýna baþlanýlmýþdý. Þu günlerde mezkur (zikredilen) þubenin inþaatý hitam bulacaðý (sona ereceði) cihetle cülüs-i hümayun hazret-i hilafetpenahiye (padiþahýn tahta çýkýþýna) müsadif (rastlayan) yevm-i mesudda (günde) resmi güþadý (açýlýþý) icra kýlýnacaðý haber alýnmýþdýr.
Not: Habere konu olan okul günümüzde "Halil Rüþtü Ýlköðretim Okulu" ismiyle eðitim-öðretime devam etmektedir.
9 Aðustos 1900 Servet Gazetesi
abi selam,
megap-derimod kademe ve pasta atabilirmsn
Mal sahibi Mülk sahibi..hani bunun ilk sahibi .. mal da yalan mülk te yalan..var birazda sen oyalan..
Yer Ýmleri