dikey tarým en ýyýsý býlgýsý olan varmý
dikey tarým en ýyýsý býlgýsý olan varmý
''Yatýrým Tavsiyesi Deðildir'' görüþlerim tamamen þahsi düþüncelerim olup beni baðlar
ÇOK ÖNEMLÝ BÝLGÝ. LÜTFEN bu bilgiyi küçümsemeyin..
BU BÝLGÝ BUÐDAY, ARPA, KAYISI, ZEYTÝN BADEM, ÞEFTALÝ ve TURUNÇGÝL DAHÝL ÝLAÇLANAN TÜM BÝTKÝLER ÝÇÝN GEÇERLÝDÝR.
Ýlaçlama suyu en iyi etkisini pH 6.0'da iken gösterir. pH'ý muhakkak 6.0'a düþürmeniz gerekir.
Benim favorim Limon tuzu da denilen ve asla limonla hiçbir alakasý olmayan Sitrik Asit kullanmaktýr.
Sitrik asit bazý elementkerde þelatlama görevi de yapar.
Ben kendi bahçemde ilaçlama suyunu pH'ýný 7.5'tan 6.0'a düþürmek için 300 gram Sitrik asit kullanýyorum.
Sitrik asit kolay erimez onun için ayrý kapta ve önceden iyice eritmeniz lazým.
Not: Ýlaçlar ve gübrelerin büyük çoðunluðu pH aþýrý yüksek ve aþýrý düþük ise olduðunda iþe yaramaz, etkisini göstermez.
![]()
Arþivlik Bilgi **** BEDAVA AZOT GÜBRESÝ YAPMA YÖNTEMÝ ....
22.000₺ ye eþ deðer bu bidonda azot gübresi var. Üstelik bedava ve 1 saat emek verilerek. 14 Þubat 2022 tarihinde 1.000kg azot gübresi 9.200₺. 120 kg lik çözelti kabaca 1/20 yani 1 kg çözelti 20kg suya eklenirse 2.400 kg sývý azot gübresi elde edersiniz.
Bu yöntemi deneyen bir arkadaþýmýz 20 yýldýr yapraktan kullanýyormuþ.
1-) Isýrgan otunu eldiven ile dip kismindan kesip toplayin.
2-) Isýrgan otlarýný býçakla 4-5 parçaya ayýrýn. Ne kadar küçük parça olursa o kadar kýsa zamanda fermante olur.
3-) Bir bidon veya kova içine koyup üzerini kapatacak kadar klorsuz su ile doldurun
4-) Gölge ve açik alanda her gün karýþtýrýn. Fermente olma esnasýnda kötü koktuðu için mutlaka havadar bir yer olmalý
5-) 10-15 gün sonra hava ýsýsýna baðlý olarak hava kabarcýklarý oluþumu bittiðinde ve açýk çay rengi aldýðýnda yüksek deðerli bir azot gübresi elde etmiþ olursunuz.
6-) Karýþýmý süzgeçle süzün.
7-) Karisimi 1/20 oraninda 1 karisim 20 su oraninda sebzeve aðaçlara püskürtme yöntemi ile uygulayin.
8- ) Aðaç bitlerine karþý da etkilidir. Karýþým oraný bit mücadelesinde 1/15' dir.
9-) Kimyasal gübre kullanarak toprakta ki organik yapiyi bozarsýnýz.
Piyasada bulunan Amontum Sülfat (%21) Amonyum Nitrat (%33),Amonyum Nitrat -Can (%26), Üre (%46) kimyasal gübrekerinin tamaminin ham maddesi amonyaktiÅ•.
Topraða karýþmazsa uçup yok olur.Karýþsa bile amonyum veya nitrata dönüþür ve bitki veya aðaç tercihine göre bunu kullanýr. Yer alti sularina karýþma riski vardýr
10- Kullaným esnasýnda ziraatçilerde satilan doðal bitkisel yapiþtýrýcý (10-15 ₺) kullanýrsanýz yeþil yaprak üzerinde karýþýmýnýn daha uzun süreli kalmasýný ve yaðmurlarla yýkanmamasýný saðlamiþ olursunuz.
11-) Püskürtme ile uygulama yaparken mutlaka sabah çið kalktiðýnda veya benim tercihim akþam serinliðinde maske ve gözlük kullanarak , rüzgar varsa rüzgarý arkanýza alarak ve þapka ve uzun kullu giysi giyerek uygulama yapýnýz.
Yayýcý yapýþtýrýcý yerine 1 ton suya 0.5 kg toz þeker ve 0.5 kg arap sabunu kullanabilirsiniz. Arap sabunu yerine deterjan, normal sabun vs olmaz. Suyun yüzey gerilimini kýrfýðý için iyi bir yayýcýdýr. Ayný zamanda yaprak zararlýlarýna karþý da organik bir çözümdür.
Kesinlikle etkili , doðal ve faydalý bir yöntem. Test ettik onayladýk.
50 60 C dereceye ýsýtýlmýþ su ile yaparsanýz ve bir akvaryum hava pompasý ile gün içinde bir iki saat hava verirseniz fermantasyonu hizlandirirsiniz.
Sýrtýmda mucize taþýyorum 2 gün beklemiþ ýsýrgan suyu. Eþþek yüküyle para verip satýn aldýðýnýz kimyasal zehirlerden daha çok etki saðlýyor. Her her þeyin doðal bir çözümü var boþuna ölmeyelim.
Ata tohumlarý kazanacak insanlýk kazanacak
![]()
...... SATILIK TOPRAK ...
Herkes zannediyorki savaþ falan çýkacak vatan için silahýmýzý, kýlýcýmýzý alýp cepheden cepheye koþup vatanýmýzý, topraðýmýzý kurtaracaðýz eskisi gibi...
Hayýr öyle olmayacak artýk..!
Sizler çocuðum rezil olmasýn þehirde büyüsün, þehirden ev, araba alayým, köyden büyük þehirlere kaçayým derken, kim olduðunu dahi bilmediðinýz insanlar gelecek dedenizin babanýzýn size miras býraktýðý tarlalarý, evleri, köyleri tek tek satýn alacak, söz sahibi olacaklar.
Siz kurak 5 para etmez dediðiniz topraðýnýzý 3 kuruþ fazlaya sattým kar yaptým diye kasýlacaksýnýz.
1 tane boþ arazi býrakmadan iþleyecekler, üretecekler, senin benim yapamadýðýmý yapacaklar. Bizim deðerini bilmediðimiz yarým dönüm toprak dahi onlarýn en büyük hayali.
Biliyorlarki Türkiye topraklarýna adamý ters diksen düz biter.
Vatanýn, topraklarýmýzýn en büyük bekçisi, koruyucusu topraktan üreten köylülerdir.
Tarým arazileri yabancýlarýn eline geçerse,Türk köylüsü biterse Atalarýmýzýn bize kanýyla, canýyla, aç susuz kalarak aldýðý bu topraklarý
hiç savaþmadan kaðýt parçasý uðruna satarsak, o zaman savaþý kaybetmiþ olacaðýz.
Yatýrým yapmak istiyorsanýz gidin tarla alýn.
49 yýllýðýna daðlardan arazi mi kiralanýyor;
bunu onlara býrakmayýn, siz kiralayýn.
Topraktan kalkanla evi, arabayý her zaman alýrsýnýz.
Miras baþýnda kavga edip satýlýða çýkarmayýn. Paraya ihtiyacýnýz varsa topraðý iþleyen kardeþinize satýn.
Miras baþýnda kavga edip bölüþülemeyen, mahkemelik olan tarla satýþlarýna gidin bakýn; adliye önünde farklý bölgelerden haber alýp koþup gelen nereye çalýþtýðý, kime hizmet ettiði belli olmayan, yüzünü ilk ve son defa göreceðiniz insanlarla dolu.
Savaþ çýkacak diye beklemeyin. Savaþýn ortasýndayýz.
Toprak için kan veren atalarýmýzýn, para için toprak satan torunlarý olduk...
Topraðýnýzý satmayýn...
Gece sýcaklýklarý 10 c civarýnda, domates için soðuk gidiyor..
bu haftadan sonra sýcaklala inþaallah hýzlanýrlar..
önce þeker gübresi sonrasýnda NPK gübre serpeleyin fazla olmasýn.
Kökler narindir henüz, fazla vermeyin yakarsýnýz..
Yumurta kabuklarýný kýrýn yaklaþýk 10 tane kadar yumurta kabuðu olsun elinizle ezin bir cam kavanozda üzerine gelene kadar beyaz sirke dökün üç gün bekletin arada sýrada karýþtýrýn fermante olmasý için sonra bu karýþýmý yirmi litre suyla karýþtýrýp diplerine dökün bir kýsmýnýda pompayla yapraklara uygulayýn
benim baþýma geldi yaptým çok iyi geldi üstelik verimi artýrýyor
Yer Ýmleri