%50 nnf
%20 oph
%20 tkf
%10 Maç
Şeklinde yapardım...Şu an ben nnf oranını %70 olarak tutuyorum..Guveniyorum o fona ve yöneten ekibine.. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%50 nnf
%20 oph
%20 tkf
%10 Maç
Şeklinde yapardım...Şu an ben nnf oranını %70 olarak tutuyorum..Guveniyorum o fona ve yöneten ekibine.. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%60 TKF
%30 MAC
%10 OPH yapardim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu tür yatırım yapabilmek için önce kendinizi iyi tanıyın. Risk anlayışınız nedir? Psikolojik duruşunuz sağlam mı? Zaman faktörü sizin için önemli mi? gibi. Yukarıda saymış olduğunuz fonlar risk derecsi en yüksek fonlar. Ötesi yok. Dağılımları yüzde kaç yaparsanız yapın örneğin piyasanın iyi olduğu zamanlarda günde 30 - 40k getirisi olabilirken kötü zamanlarda ise yine 40 - 50k götürebileceği bilinci ile kararınızı verin.
Katılıyorum, yatırım kararı verirken çok hatalı noktalardan hareket ediyoruz. İşler yolunda giderken sorun yok ama tersi durumda ağlaşıyoruz sonra. Ben bu nitelikli yatırımcıya "düşerse ağlamaması gereken yatırımcı" diyorum. Aynen basiretli olması gereken tacir gibi olmalılar.
HSYF'lerin getirilerine 5-10 yıllık sürede bakarsanız, 12-18 ay yatay hatta düşen trendde gittiği çokça dönem var, pörtföy tutarı ve yatırımcı risk alma seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, mutlaka sepet yapılmasını öneriyorum. Girişlerde zamana yapılmalı ve kademeli olmalı.
Yer İmleri