Originally Posted by
tradestop
Çok şükür herşey yolunda Sn. Hayrani. Biraz işlerim yoğun şu aralar. Birazda, uzun vade yatırımcısı olduğum için, sürekli piyasaları takip etme huyumdan biraz sıyrılmalıyım diyorum kendime.
Rbh ile yaklaşık olarak güzel bir 1 ay geçirdim. Son dağılım raporuna göre, portföydeki önemli yer tutan hisseler kartn ve froto çıkmış. Tabi fona giriş miktarı katlanınca zaruri değişiklikler. Sizin telefon görüşmenizde pek sık değişiklik yapmayız demelerine rağmen son 2-3 aydır biraz fazla değişiklikler olmaya başlamış gibi.
Geçen yıl 15-20 arası hisse taşırken, ve yılın önemli bir bölümü pek değişiklik yapılmamış; şuan 29-30 hisse bulunuyor portföylerinde. Geçen aylar, karton ve konya iyi primlendi, bu ay da selec hissesi, böyle primlenen hisselerden dolayı %10 sınırına takılmamak için ayarlama yapmaları gerekiyor mecburen. Uzun vade kendi kategorisinde iyi netice alacaktır Rbh ama kısa vade bu yapılan değişikliklerin ve fona yeni giren paranın aktarıldığı hisselerin meyvesini toplamak biraz zaman alabilir. Yatırım direkt sitesinden son baktığımda da, yanlış görmediysem bu ay kıstasının altında gidiyor.
Qinvest, Elz'ye gelince, profesyonel ve tecrübeli bir ekip. Bes hesabımdaki Keh fonunuda yönetiyorlar, daha önceden belirttiğim gibi stratejilerinden ve istikrarlı gidişinden memnunum. Keh ile aynı şekilde ve stratejide yönetileceğini görüşmemde ifade ettiler. Hatta özetle, Qinvest Eid fonunun bakış açısı ile, Katılım esaslı olarak yönetileni olduğunu söylediler. Ben de uzun vadeli düşündüğüm için şimdilik Elz yatırım yapmaya karar verdim.
Katılım esaslılardan Mps'de bir kıpırdanma olsada bence performans olarak Rbh ve Kpc'nin gerisinde kısa vadede. Kpc'de son zamanlarda güzel getiri sağladı. Geriden gelip, Rbh ile neredeyse son 1 ayda aynı getiriyi yakaladı.
Katılım hisse fonlarda kısa vade performansta gördüğüm, Rbh Kıl payı önde ama biraz tempo kaybediyor gibi, Kpc bir çıkışla kıl payı 2. sıraya geldi. Mps geçmiş performansa göre halen istenen seviyede değil. Bu rekabete birde Elz katılacak, hayırlısı diyelim. Ytd
Yer İmleri