yıllar yıllar önce temettü hissesi biriktirmeyi bende denedim ama bizim gibi ülke borsalarında müthiş anlamsız. Bizim borsamızdaki hisselerin %80 ini döngüsel sektörlerde çalışır. İyi dönemleri de olur zayıf dönemleri de. O nedenle yıllarca hisse taşımak anlamsız.
İnanın Türkiye borsası müthiş paralar kazanılabilecek bir borsa. Finansal okur yazarlık düşük. Çok değerli bir şirketi ciddi iskontolu alabileceğiniz gibi değersiz bir firmayı da aşırı değerli fiyatlayabiliyor. Ama ben temeli zayıf şirketlere hiç bulaşmam.
Finansal okur yazar, temel analize zaman ayıran insanlara borsada kazanç çok. ABD de bu kadar kolay kazanamazsınız, orada iyi hisseyi ucuza fiyatlanmış bulmak zordur.
Ama dediğim gibi temettü konusuna ben uzağım. Fon tarafı benim için %100 borsada olmamı engelleyen kısım. Geldiğim noktada %100 hissede olmama kararım var. O nedenle farklı risk gruplarında farklı enstrumanlara yatırım yapma seçeneğim.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri