Benjaminciler; Günün kaybedeni, sessizliðin kader mahkûmlarý
Gemiciler; 8 günün mahcubiyeti; Hele bir soluklamalý geçmiþ günlere yâd, birkaç güne; nerede kalmýþtýk? Ya da bir þey olmasa bile, muhakkak bir þey mi oldu?
Felis silvestris
Hisse almadan önce bende BÝM’den aldým ve denedim. Ürünleri gerçekten kaliteli. Akabinde raflara daha dikkatli bakmaya baþladým, hemen yanýnda ki haribo ürünlerin kutusu aðzýna kadar doluyken Bebeto ürünleri yarý seviyesindeydi. Kaliteli yerli ürüne insanýmýz teveccüh gösteriyor. Bu sabah tekrar BÝM’e alýþveriþe gittiðimde ayný þeyi gözledim. Haribo aðzýna kadar dolu iken Bebeto da az bir ürün kalmýþ altýna koyduklarý açýlmamýþ yeni kutuyu gördüm. Kutularýn üstünde de yeni ürün yazýyordu. Tüketicinin dikkatini pozitif yönde çekmesi açýsýndan çok doðru hamle. 4-5 parça ürün alýp çýktým, her uðradýðýmda alýyorum artýk.
Bizde durum bu iken yurtdýþýnda da durum farksýz. Walmart ve Amazon’da sitelerine girip satýþ hitleri ve müþteri yorumlarýna bakarsanýz durumu net anlarsýnýz. Zaten gemilerle ihraç edilen ürün miktarlarýndan da görüyoruz.
Yer Ýmleri