Son madde önemli önceki sayfada deðinilmiþ þahsen arz sonrasý fazla beklemem kaðýtta.
![]()
Son madde önemli önceki sayfada deðinilmiþ þahsen arz sonrasý fazla beklemem kaðýtta.
![]()
Paylaþýmlarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Arkadaþlar ben uyarayým, isteyen fikrime katýlýr istemeyen katýlmaz. Kervan Gýda halka arz oldu, millet 1 lot 5 lot ancak alabildi. Teminat gösterdiðinin %3'ünü ancak alabildi. Kaðýt 1 hafta tavan yaptý ama tabi satan olmadýðý için ky lot sahibi olamadý. KY lot sahibi olabilmek için tavandan emir girdiði günde tavandan açýlýp %10 düþtü, ertesi gün %5 düþtü. Baþýnýza gelecekler bundan baþka bir þey deðil. Halka arz edilmiþ hisselerin grafiðine bakýp vay anasýný 10 gün tavan yapmýþ falan diye hayaller kurmayýn. O tavanlarda sizin elinizde zaten ancak yarým ekmek döner parasý kadar lot oluyor, yen lot alabilmek için sýraya giriyorsunuz ama alma þansýnýz neredeyse yok denecek kadar az. Alabildiðiniz gün geçmiþ olsun, bir güzel tabana kitliyorlar.
Dediðim gibi bunlarý bilin, üç beþ lot için de paranýzý baðlamayýn. Benim tavsiyem budur. Ben tecrübe ettim, siz etmeyin. Hisse iyiymiþ, güçlüymüþ, saðlammýþ hepsi hikaye. Tüm kurumlar kendi aralarýnda gayet iyi iletiþim halindeler, çok da güzel paslaþýyorlar, golü de küçük yatýrýmcýya atýyorlar. Bir kiþiyi kurtarsam kardýr. Bu yazýmý bütün halka arzlarda yazacaðým. Ben yandým, baþkasý yanmasýn.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
8 Aralýk salý akþamý kapanýþta emir veren küçük yatýrýmcýlar hisselerini deðerlendirdiler. Ben ve forumdaki birçok arkadaþ o gün alým yaptýk. Hala o günkü fiyatýn altýna düþmüþ deðil(13,16 idi fiyat). 10 milyon lot hacmi geçmiþti o gün. Küçük yatýrýmcý lot sahibi oldu yani bir noktada. Kar da etti.
photo5952013950390482184.jpg
Bahsettiðiniz büyük oyuncular sadece halka arzda mý paslaþýyorlar, her türlü hissede ayný oyun dönemez mi? Buna göre bu sitede iþimiz olmamalý, zira adý hisse.net.
Herkes riskli olduðunu biliyor, risk olmasa evi arabayý satalým zaten. Riski kendimizce analiz ediyoruz iþte.
Dostum bu piyasada öyle çok yený arkadaþ varki herkes senýn gýbý bu iþin tozunu yutmuþ deðil.. Yený olan bu arkadaþlar çok dýkkat etmeli halka arzda býr muddet alamadýktan sonra artýk alým için uðraþýlmamalý hele derinliði olan býr hýsse ise hýc yaklaþmamalý.. Aksý takdirde kýsa vadede buyuk zararlar edebiliriz..
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Arkadaþlar Arzum’da Küçük Yatýrýmcýya daðýtýlacak oran %74, Kervanda bu oran daha düþüktü diye biliyorum. Bunun artýsý eskisi nedir? Sonuçta büyükler de mal toplamak isteyeceklerdir.
Olayý güzel özetlemiþsiniz.
Esen'135 lot alabilmiþtik arzdan. Kervandan genelde belirttiðiniz miktarlarda alýndý. Bir yarým ekmek döner paralýk lotla tavan sarhoþu oluyoruz. Kimi küçük yatýrýmcý da yedinci günün tavanýndan mal kapmak için yarýþýyor. Sonuçta biyükler küçüklerin iþtihasýný kullanýyor.
Ben 4. gün parça parça satmaya baþladým Kervan'da. Düne geldiðimizde ödediðim parayý aldým. Kalanlar için rahatým. Ama ben 4. gün satmaya baþlarken 7. gün tavandan mal alýþý giren varsa sýzlanmasýn kardeþim.
Bir de þu var: Kardeþim, birinci, ikinci gün ky mal alabilse o kadar tavan yaptýrýrlar mý? Düþünmek lazým.
Birþey sormak istiyorum vadeli mevduat blokesi ile halka arza katýlým yaparsak vadesine 15 gün var diyelim,50000 tl vadeli mevduatým var,bu tutarý blokeye alacak talep gerçekleþtiði zaman oransal olarak hakkýma ne kadar pay düþerse(diyelim %5 verdi) 2500 TL yi cuma akþamýna kadar vadesiz hesabýma yaptýrsam parayý vadesiz hesaptan çekermi, yoksa vadeli mevduatýn tamamýný mý bozar, boþ yere mevduat faizinden olurmuyuz.
M2003J15SC cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri