Tavanda 2 mil.kalana kadar devam... Perþembe ye kadar kapalý giþe devam bence...
CPH2009 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavanda 2 mil.kalana kadar devam... Perþembe ye kadar kapalý giþe devam bence...
CPH2009 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar, Arzum halka arzýný diðer halka arzlarla karýþtýrmayýn. Arzum, halka açýldýktan sonra portföyündeki Arzum hisselerini satýp pozisyonunu kapatacak; fon, yabancý, aracý kurum, tahta yapýcý yok denecek kadar az. Þirketin halka açýk kýsmýnýn %75'i zaten bizlerde. Yerli aracý kurumlarda ise sadece 8.052.500 lot var. Bu, 8 milyon lotun en az yarýsý da patron anlaþmalý tahta yapýcýlardadýr diye tahmin ediyorum. Dolayýsýyla ilk tavanýn bozulduðu gün satýþa çýkacak belki 3-4 milyon civarý lot olacak ki piyasa bunu hýzlý bir þekilde sönümleyip tahta yapýcý yoluna devam edebilir. Bu yükseliþ nerede durur en küçük bir fikrim yok ama son dönemdeki halka arzlardan farklý bir ortaklýk yapýsý var Arzum'da. Yazdýklarýmý salim kafayla okuyup anlamaya çalýþtýðýnýzda hak vereceksiniz. 17 liradan halka arzdan düþük miktarlda pozisyon açan onbinlerce yatýrýmcý var. Gördüðünüz gibi kimse satmýyor. Satmaz çünkü 50 liraya giden hisseyi satsa 200-300 lotu olsa ne kazanacak, 50'ye gidip 30'a inse ne kaybedecek.
Bu sebeple, Arzum'un bir destan yazacaðýný düþünüyorum.
Katýlýyorum , kiþisel fikrim olarak ekliyorum , gelecek hafta biraz daha hacim yapmak koþuluyla tavanlara devam. Yýlbaþý sonrasý eller tetikte olarak beklemek gerekir ancak çok geriye geleceðini de düþünmüyorum . Ha keza aðýrlýklý maliyetlerin 30 civarlarýnda oluþabileceðini düþünmekteyim ...
Daha önce ESEN sayfalarýnda ESEN için en büyük halka arz iþleminin olduðu bu nedenle hissenin 50 li rakamlarý aþmadan geri dönmeyeceðini falan bahsettiler. Kaðýt 25 li rakamlarý görmeden geri döndü.
oohh sevinin dostlar zaman sizin zamanýnýz.. tavan tavan üstüne ohhh mis gibi.. þatafat bol bol prim :)
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri