Fonlar hariç benim de de portföy çeþitlendirmem buna benzer:
1% Coinim var þu an (bitcoin deðil) eskiden daha çok vardý ama çoðunu nakite çevirdim (hayýr tepe fiyattan deðil :d)
Ben de yurtdýþý borsa + yurtiçi borsalarda temettü aðýrlýklý ama az da olsa temettü vermeyen ve büyüme potansiyeli olan hisselere (ABD'den temettü veren hisse almak vergi memurlarýna boþa para sýkmak demek vergi kanunlarý yüzünden.), fiziksel metale (hayat sigortasý), acil durumlar için döviz mevduat (bu da sigorta sayýlýr) ve henüz karar vermedim ama sanýyorum ki son halka olarak eurobond yapýp o þekilde sonlandýracaðým iþi.
Nakit akýþýnýn büyük kýsmýný temettülerden elde etmek hedefim. Eurobond da çeþitlendirme olur.
Þu an büyük kýsým dolar mevduatta ama geçen seneki gibi bir çakýlma olursa borsalarda o paranýn büyük kýsmý yer deðiþtirecek. Geçen sene ne yapýyordum peki? Geçen sene borsaya para mý konur þeklinde geziyordum.
Fonlara nedense kaným ýsýnmýyor. Sevmedim fonlarý. Niye bilmiyorum.
4 percent rule veya Trinity study oyle diyor..
https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/
https://en.wikipedia.org/wiki/Trinity_study
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Formül bu yabancý sitelerde görmüþtüm her ne kadar bize uymaz deseler de ben 10 yýldýr uydurdum. Ve bunu uygulayan birçok kiþiye þahit oldum. Burada her yýl %3-%4 enflasyon üzeri getiri elde edebilirseniz birikiminiz asimptotik olarak sonsuza kadar sürdürülebilir oluyor
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Itibar puani verdirmedi sistem..
En dogru yaklasim budur..
MrMoneyMoustache efsane blogger tek bir etf aliyor Vanguard'in tum dunya endeksleri olanini ve ona yatirim yaparak yapiyor bu isi...
Her yil %4 etf satiyor ve bu sekilde sermayesi hic bir zaman eksilmiyor..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Onumuzdeki 30 yil dunyada enflasyon yukselecek.bizdede.artik dusuk faiz cok zor.50 ler yuzler olacak.
2700 e laptop aldim.sifir.100 tl de world puan 9 taksit.geldi bana 2400 e .pahali birsey almadim.az harcarsaniz herseyi alirsiniz.
Yer Ýmleri