pazarlýklarda gücünüzü bilin.
pazarlýklarda gücünüzü bilin.
Ýngilizcesi aklýma gelmedi, parayý çevirme hýzý, turnover gibi bir þeydi. Þimdi 90 gün vade ile mal satan biri yýlda 4 kez parayý veya stoðu çeviriyor. Yüzde kaç kazanmasý lazým kendisini korumasý için. Gýda fiyatlarý bu yüzden artýþ saðlýyor, orada 90 gün yok ve bozulma tehlikesi var. %24 faiz alarak ticaret yapacaksýn ve %24 den fazla kazanman lazým. Genel giderler üretim giderleri amortisman karþýlýklar derken bir %24 de sana lazým. Ana hammaddeye %48 ekleyerek mal üretip satmam lazým diyen bir tüccar bunu demez. En yakýn bankaya gider orana bakmaz faize býrakýr parayý. Kimse ticaret yapmaz. Bu yüzden merkez bankasý faizlerin özel bankalarda fazla yükselemeyeceðini görüyor. Para satýlamadýðý sürece alýnamaz da. Ama buralardan 17 gibi bir oranla yýllýk baðlamakta iþime gelmiyor. Uzun süre.
24 alýnan 17 verilen faize bakarak biz bu oranlarý yüksek buluyorsak, borsa dolar ve altýnda deðerlendirmeyi uygun görmüyorsak, devlet ise çýkarak bu oranlar uzun süre geri gelmeyecek deniyorsa, bu iþ de biraz daha fazla ve farklý bir arayýþ içinde olmak lazým. Eskiden petro dolar rasyolarý vardý, onlar bile yerle bir oldu. Peki neden uzun süre bu oranlarý vereceðiz diye açýklama yapýlýyor, yada bu oranlarý dünya genelinde veren kaçýncý ülkeyiz. Yani ortada baþka ciddi bir durum var ki, adam orana falan bakmýyor, ver 17 ver 18 ne istiyorsa ver mi konumundayýz. Kendimi birden selçuk geçer okuyor gibi hissettim.![]()
![]()
Ýþin doðrusu burayý her zaman okurum, vadeliye uzun zamandýr ilk kez girdim. Ama iþ bankasý 15 de verse baþka yere gidemem. Devlet bankalarýndan ve yabancý bankalardan yana korkum var. HSCB 19 çok çok iyi bir oranmýþ. Bence deðerlendirmek lazým, az az bankalar gönülsüz oran vermeye baþlayacak gibi.
Ykb garanti iþ bunlardan yuksek faiz cikmaz.
hsbc 19 veriyor hala .
17 Subatta hangi vadeyi secmemi onerirsiniz??
31 Mart'in ilerisinde bir vade secilebilir mi stopaj artiyormus sanirim...
Baglandigi tarih mi onemli, donus tarihi mi??
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri