Þimdilik kuru gürültü.. esas yükseliþ bazý aktörlerin fiziki talebi karþýlanmayýnca baþlar... gerçek fiyat o zaman oluþur
Þimdilik kuru gürültü.. esas yükseliþ bazý aktörlerin fiziki talebi karþýlanmayýnca baþlar... gerçek fiyat o zaman oluþur
O gün hangi gün sayýn kutsi. O dediðiniz ne zaman olacak sizce?
Savaþ veya büyük ekonomik krizi bekliyorsunuz sanýrým.
D*****n kuyruðu kopmalý artýk. Ben ralli baþladý diyorum.
1360 geçilince boða piyasasýna girdi ons altýn bence.
2 gün 1400 üstünde kalmasýda bunun teyiti oldu gibi.
Lakin G20 yi bahane edip bir düzeltme gelecektir.
1400 e kadar bir geri çekilme olabilir normaldir.
ABD devalüasyona hazýrlanýyormuþ ilginç.
Bizde bekliyordum ben haber ABD den geldi.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...na-hazirliyor/
Sarý küpek çok havlýyor demek ki ýsýramýyacak.
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...ok-aciklamasi/
Þimdi bir kýsa deðerlendirme yapalým. G-20 var hafta sonu bildiðiniz gibi. Çin ve ABD ticaret savaþlarý konusunda anlaþmaya çalýþacakler. Muhtemelen yine anlaþamýyacaklar ama dünyaya olumlu geçti anlaþacak gibiyiz anlaþýyoruz vesaire gibi yine yalan dolan bir açýklama yapacaktýr sarý fýrlatma. Ons altýný bu olumlu açýklamalar kýsa vadede negatif etkiler. Zaten ons altýn bu beklentiyle G-20 öncesi biraz gevþeyecektir.
Birde malum bizim reis ile sarý kafa görüþmesi olacak bu zirvede. Bu görüþme öncesinde dolar zaten her gün düþüyor ince ince. Cumaya kadar bu düþüþün sürmesi sürpriz olmaz. Sonrasýnda malum açýklamalar olacaktýr, iyi bir görüþme oldu vesaire diye. Ama bu beklenti zaten satýn alýnmýþ olduðundan haftaya dolarda yukarý hareket baþlayabilir. Malum 2 hafta sonra füzeler burda olacak. ABD den muhtemelen bir kaç yaptýrým gelecektir. Bunlarýn çoðu askeri olacak gibi görünüyor.
Kritik bir hafta sonuna giriyoruz G-20 zirvesinden dolayý. Gram altýnda kýsa vadeli bugün 268 lirayla zirveyi görmüþ olabiliriz. G-20 den sonra tekrar deðerlendirmek lazým altýný. Ben fiziki aldýðýmdan 1 yýldýr satmadan bekliyorum. Kaðýt üzerinde alsaydým satýþý-al belki düþünebilirdim. Ancak bu senaryo tam aksi olumsuz bir sonuçla biterse yani G-20 den bir uzlaþma çýkmazsa Çin ve ABD arasýnda ons 1500 dolarý deler geçer haftaya.
Bayramda gram 241'e kadar inmiþti. nerden nereye geldi.
Bu fiyattan girilir mi kestiremiyorum.
Bugun biraz altin ilave ettim. Bakalim ons beklenen duzeltmeyi yapti dahada asagi inermi?
Yer Ýmleri