Hava okadar guzelki
Balkondayim
Cocuklar uyudu
Dusunuyorum da
Hayat cok guzel keske omrumuz 500 yil olsa...
Hava okadar guzelki
Balkondayim
Cocuklar uyudu
Dusunuyorum da
Hayat cok guzel keske omrumuz 500 yil olsa...
Derim ki: Ýstanbul Borsa'sýnda alýnýp-satýlan 405 pay senedinin içindeki saðlam, ciddi, dürüst, kurumsallaþmýþ 50 civarý þirketin pay senetlerini satýn alarak vatana ve kendinize iyilik yapýnýz.
Ortaklarýný maðdur etmeyen þirketleri buraya yazamam. Yönlendirme yapýyor diyenler olabilir. 405 þirketin son 20 yýllýk fiyat grafiðini tek tek açýnýz. Yirmi sene önceye göre dolar bazýnda 1-5-10-20-50-100 kat artan þirketleri kendiniz belirleyebilirsiniz. Elinizdeki parayý 5-10-20-30 þirkete yatýrýp rahatýnýza bakýnýz.
"Dolar, altýn vb. çok kazandýrýyor" diyenler son yirmi yýlda 100-500 kat kazanç saðlayan yerli þirketlerimizin olduðunu fark edince çok piþman olacaklardýr.
https://odatv4.com/elinizdeki-parayi...-17042148.html
Hangi þirketler bunlar.
Aslýnda çok mantýklý bir yatýrým
Ama Garanti gibi 10 yýldýr ayný yerde sayan þirketlerde var.
sayýn üstadým.
acizane bendeniz profesyonel borsacýyým,
2009 dan beri borsa benden bir kuruþ alamadý.
hersene de iyi para kazandým.
2009 dan beri bütün iþlerimi tasviye ederek borsadan para kazanmaya baþladým. zaman içinde bütün iþlerimi teker teker sonlandýrdým.
borsa cý gözü ile hisse senetlerine bakamazsanýz. borsada yem olursunuz.
borsanýn en çok kazandýran ve devamlý kazandýran hisselerinin baþýnda GARAN gelir. bunun nedenini bilmek zorundasýnýz. bunu farketmek zorundasýnýz. geçen gün ben bunu burada makale biçiminde, tabi þekil olarak deðil. ÝÇERÝK olarak yazdým. o yazý bir inci idi boncuk zannetmeyiniz.
GARAN 10 yýlda her yýl %100 para kazandýrdý. 2009 3 martýnda 2,02 den aldým 10,000 lot 31 temmuz 2009 da 5,40 tan sattým %167 kazandým.
burada olan lar bilir. en son geçen yýl TSKB den ,90 kuruþtan mal toladým 2,5 tl den sattým yine %170 kazandým
GARAN ýn grafiðini tek tek inceleyin.
Sayýn üstadým hatýrlýyormusunuz. ben GARAN toplarken, siz yabancýlar gitti bi daha nezaman gelecekler demiþtiniz. ne yaptýlar.bak buradalarmýþ. geçen hafta ortalamasý 6,83 olan garan larýn hepsini 7,40 tan sattým. 7,22 den aldým yerine koydum.
tekrar 6,50 lere düþebilir. düþmeyede bilir. devamlý elimizde alacak para satacak hisse olursa para kazanmasý sürekli hale gelir.
her yýl en az %70 para kazandýrmýþ týr.
GARAN deðil aslýnda konumuz. GARAN gibi grafiði olan saðlam hisseler.
þu anda çoðu hisseler, normalinin üzerinde, her ne kadar endeks düþük olsada, yine bir sürü temeli saðlam hisse endeks ten daha ucuz.
kolay gelsin. hisse alýrken para kazanýrsýnýz satarken deðil.
þunu da ilave etmeden geçmeyeyim.
bundan 3 ay önceden beri,
GARAN 10 TL iken den beri,
her tarafta GARAN alýn diye haberler çýkýyordu.
tiyo olarak saðlam kaðýt diye baþta garanti, bir sürü hisseleri milletin almasý için açýklamalar geliyordu,
bu þekilde haberlerin çoðaldýðý anlar o hisselerin düþeceðini hissetmek zorundayýz.
Son düzenleme : regal1; 18-04-2021 saat: 02:14.
sn regal
Sizin gibi al sat yaparak kazanmak tabi ki mümkün.
Benim maksadým þu ki
Ben gibi tembel bir yatýrýmcý 10 yýl önce garanti alýp atsaydý köþeye hala yerinde sayýyor olacaktý. Yani arada tabi ki yükselmiþ, düþmüþ vs vs.
Þimdi bizim gibi al yatçýlara yönelik hisseler varmý?
O yazýda belirtilen dolar bazýnda iyi getiri saðlayan hisselerden kaldý mý
Ama al sat yaparak deðil
Al yatçýlara öneriniz neler?
Cevabýnýz olursa yarýn okuyacaðým
O kadar al yat yazýnca uykum geldi.
Ýyi geceler dilerim size.
Üstadým hiç bir hisse senedi dolar gibi 45 derece eðimli grafik çizmez.
bu nedenle, aldýðýnýz hisse senedini en az sene bir kere satmazsanýz yerinizde sayarsýnýz.
sizin þu anda yapmanýz gereken þu
önce, https://tr.tradingview.com/ sitesinden almak istediðiniz hissenin son 10 yýllýk grafiðine bakacaksýnýz. bu grafikte en yüksek fiyat, en düþük fiyat ne olmuþ.bunu göreceksiniz.
bu þu demektir. bu hisse en çok þu fiyatý görmüþ en düþük þu fiyatý görmüþ dedikten sonra aldýðýnýz fiyatla uzaklýðýna bakacaksýnýz. bu da sizin göze alabileceðiniz riskin maliyeti olacaktýr.
size bir altýn öðüt vereyim.
siz siz olun lotu 7TL yi geçen hisselere dönüp bakmayýn.
canýnýz yanabilir. 7 tl nin altýndaki hisselere girerseniz maliyetinizi düþürerek zararý azaltýr, kazanca çevirirsiniz.
10 hisseyi geçmeyin. yýllardýr 5 hisseyi geçmedim.
her hisse para kazanýr. aldým. bu yükselmiyor. bak þu yükseliyor demeye baþlýyorsanýz. iþte o zaman yapmanýz gereken hisse deðiþtirmek olmasýn. borsadan temelli çýkmak olsun. çünküi sizin sattýðýnýz hisse yükselebilir. sinirleriniz bozulur.
þu kesindir. her hisse her yýl en az bir kere yükselir ve de düþer. bundan endiþeniz olmasýn. hiçbir hissenin tahtacýsý hisseyi terketmez. hep orada baþýndaýr. gidenlere güle güle, gelenlere hoþ geldin diyen sahipleri vardýr. o gitmeler gelmeler. GEL GEL çekmektir. hissenin tahtacýsý elinde aylarca hisse taþýr. bu maliyettir. o orada hilali ahmer adýna durmuyor. borsadaki düþme ve çýkmalarýn sebepleri, hiç bir zaman gerçeði yansýtmaz. borsa inmek ya da çýkmak istediðinde en olmadýk bir sebeple bile bunu yapar.
üstadým bende fonlar konusunda emeðiniz çoktur.
Son düzenleme : regal1; 18-04-2021 saat: 03:25.
Yer Ýmleri