2'nci madde enteresan
2'nci madde enteresan
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Betonarme ömrü gerçekten 50 yıl mı, bilen arkadaş var mı? Şunun için soruyorum, Amerika'da Avrupa'da ve hatta ülkemizde 100 yıl önce yapılmış çok katlı binalar halen ayakta duruyor, onların yapı cinsi betonarme değil mi?
Ayrıca şimdi 10-15 yaşında daireyi alınca biz 35-40 yıl için mi ödemiş olacağız onca parayı?
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Beton ömrünü bilmiyorum.50 diyen var- 100 diyen var.
1990'da yerleştiğim evime , 2006'da ciddi bir tadilat yaptım , şimdi de (2021) ciddi bir tadilat gereksinimi göz kırpıyor...
(ev yapılırken internet yoktu mesela , çekilen kablonun haddi hesabı yok)
Bu dönemlerde yaptırdığım ıvırzıvır tamiratların sayısını hatırlamıyorum.
Geçen sene borsa iyiydi de , kombiyi değiştirdik, 10 yıllık servis ücretini ödeyip kombi masrafını 10 yıl sigortaladık...
En önemlisi ; memlekette, işini bilen , sözüne sadık usta kalmadı.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Normal bir beton yapay bir taştır ve ömrü taş kadar uzundur.
Problem içindeki demirin korozyona uğramasında. Eğer içinde deniz kumu veya tuz yoksa demir korozyona uğramaz.
Örneğin Roma'daki Pantheon tapınağı beton bir yapı olarak yaklaşık 2000 yıldır taş gibi.
Bu şartlar altında betonun ömrü kimyasal ve mekanik deformasyona uğramazsa adeta sonsuzdur diyebiliriz.
NOT: İnşaat müh. falan değilim. Amatörce ilgim var.
Çığırdım evinizi alın diye. Galiba 1 ya da 2 kişi dinlemişti.
Estanbul vilaytında 1 milyon konut stoku var diyorlardı. Yok dedim.
Sistem yap-sağ değil. Sat-yap. Önce satar sonra yapar. Yarısını toprak sahibi alır, kardeşler, çocuk, çoluk yetmez bile.
Nerde stok?
Nerde "beton beyin" diye yazı yazanlar?
Ah aldınız.
Çıkacak aheste aheste.
2014 de evler pahalıydı bence şimdi de pahalı,geçen yıl bir fırsattı o ucuz kredi işi mantıklıydı o fırsat kaçtı.Ama uzun vadeli hesapta çok da ev işinde halan ben kar falan göremiyorum,misal 2014 den bu yana eurobond yatırımı ev alımından çok daha karlı oldu.Altın keza öyle,borsa başka mecra tabi,faiz genelde hiç sevmediğim bir yatırım olduğundan hesabını pek yapmadım ama bence o da pek bir şey kazandırmamıştır.
Hisseye göre değişiyor. Dolar bazında index kazandırmayı bırak kaybettirdi. Ocak 2014'te 275 cent civarında iken şimdi 174 cent. Arada Temmuz 2014 gibi 400 cent'i görmüş. Ondan önce de 2011 ve 2013'te iki tane kocaman tepe var. Hatta depe değil dağ. 500 cent'te. 2013 hatta 2011'e göre 50% aşağıda yani bist indexi dolar bazında. Son 10 senenin faturası bu.
Yine aynı dolar bazlı grafiğe göre Ocak 2014'te 1 dolar dolan EREGL şimdi 2.23 dolar. 2015'te 2 olmuş sonra 2016'da 1'e geri inmiş. İn-çık, doldur boşalt şeklinde gidiyor. O arada temettüleri de veriyor. Şimdi yine tepelerde mi gibi acaba gibi gibi ama ben anlamam çok.
1 dolara inerse sağlam alabilirim
ytd
Yer İmleri