Aslýnda portföydeki emlak-altýn dengesini iyi kurmuþtuk ailece.
Evler hak ettiði deðeri halen bulmadý.
Þu anki toparlanmayý fýrsat bilip sorunlu kiracýlardan ve ufak tefek tadilat isteyen evlerden kurtuluyoruz.
Ýyi kiracýlar ve depreme dayanýklý gýcýr evler "asýl deðerini bulacaðý zamana kadar" kalacak.
Elde ettiðimiz nakitle de arazili köy evi veya trakyanýn ilçelerinden-beldelerinden sýfýr yazlýk ev arasýnda gidip geliyoruz.
Banka ATM'si bile olmayan yerlere dünyanýn parasý istenirken, istanbulda evlere pahalý diyenleri samimi bulmuyorum.
Ýstanbulda "evler pahalý" diyenler, köydeki tarlasýna milyon istiyor.
Ýki yüzlülük salgýný var.
Ha bu arada satan ablam, ben deðilim.
Ben bu ölü fiyatlardan ev satmam.![]()
Araþtýrma þirketinin gerçekleþtirdiði 'yatýrým tercihlerini' inceleyen araþtýrmanýn sonuçlarý, Türk halkýnýn yüzde 42,9’luk oranla, bugün bir yatýrým yapmasý halinde en çok altýný tercih edeceðini ortaya koydu. Araþtýrma bulgularýna göre katýlýmcýlarýn diðer yatýrým tercihleri; yüzde 27,9 gayrimenkul, yüzde 23,7 döviz, yüzde 3,1 banka faizi, yüzde, yüzde 1,9 kripto para ve yüzde 1,0 borsa oldu.
Anlatmak istediðim bu, insanlarýn yatýrým anlayýþýný deðiþtirmek gerekiyor, bunu yapmak ta devletin görevi, Öncelikle Dolar alarak akrep gibi kendimizi sokmaktan vazgeçmeliyiz.
Daha önce yazmýþtým ama yine yazayým.
Biz olmazsak yeni ev yapýlmaz.
Evler ucuzlarsa yeni ev yapýlmaz.
Kiracýnýn cebindeki üç kuruþ ile yeni ev yapýlmaz.
Yapýlmaz arkadaþ.
Önerdiðiniz modelde yine siz evsiz kalacaksýnýz, benim için hava hoþ.
Bu þeye benziyor.
Otomobil 300bin lira
Vatandaþýn cebinde 30 bin lira var.
Kimse 300 bine araba almazsa araba 30 bine düþer mi?
Düþmez.
Üretimi durdururlar, bisikletle gezersiniz.
Tabana kuvvet.
Birkaç üye de takmýþ kira seviyelerine.
Diyelim 5 kiracý var ama 3 ev var.
Açýkta kalan 2 kiracý diyor ki "ev bulamýyoruz devlet biþey yapsýn", oturan 3 kiracý da diyor "kiralar ucuzlasýn".
Öyle deðil abi.. Öyle deðil o iþler..
Ev sayýsý 5 kiracý sayýsý 3 olsaydý kiralar düþerdi.
Ama þimdiki durumda 3 kiþinin kirasýný düþürseniz de 2 kiþi köyüne dönmek zorunda.
Anlatamýyorum.. Tüy bitti dilimde.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Konutçular !!!
Köprüden önce son 1 yýlýnýz
AKP gidecek, emlak fiyat ve kiralarýndaki fahiþ fiyatlar sona erecek.
Tabi sadece emlakta deðil.
Otomobilde de, muzda da, armutta da![]()
Yer Ýmleri