Hocam aldýðýn gayrimenkulu satarken dolar altýn enflasyon vs oranlarý kýyaslamassan yatýrýmý nasýl kýyaslayacaksýn?
Konutu konutla kýyasladýk?
Konum, konutun özellikleri, o zamanki ekonomik þartlar gibi bir çok deðiþkeni neye göre 2 konut arasýnda kýyasta kullanacaksýn?
Bana göre dolar yada altýnla kýyaslanmalý.
Þuan ayrý bir gerçek.
Dolar yada altýn 2 sene sonra yükselir, zarar ettim dersin 5 sene sonra kardayým dersin.
Bu ne zaman satýþ yaptýðýna da baðlý.
Ama konutu konutla kýyaslamak çok doðru bir karþýlaþtýrma olduðunu düþünmüyorum
iþte böyle yapýnca borsada sasa hissesi alýp otkar ile kýyaslamaya benziyor.
bulunduðun muhitte ucuza ev buldu isen ve diðerlerine göre iyi bir fiyata sattýysa veya alýp oturuyorsan kardasýn demektir.
sasa alýp keþke froto alsaydým demeye benziyor
konuta yatýrým yapýp kar ettim demen için o evi satýp daha iyi bir ev alabiliyorsan kardasýn demektir. konu emlak ve emlak yatýrýmý çünkü.
örneðin daha az deðerlenen yerden deðilde daha çok deðerlenen yerden aldýðýný farz et evi yatýrým amaçlý. ancak bununla kýyaslayabilirsin.
örneði verdim az önce. 10 sene önce aldým evi 100 k þimdi sattým 750 k.
konut yatýrýmý yapacam
800 k lýk .
kar bunun neresinde![]()
çok kar ettiðim dediðim þeyi satýp daha kötübir ev mi alayým ?
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
batan müteahhitler keyiflerinden batmýyor
10 sene önce aldýðý arsanýn fiyatý ile þimdiki bir mi ? deðil
yoksa 30 a mal edip 90 a satmayý biliyorlar tabi.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
30 a mal etmeye de gerek yok, maketten 90 a satýyorlar,þu anda en karlý iþ ev satmak,ev yapmaya bile gerek yok,yap afili bir maket olsun bitsin.Sonra pandemiydi krizdi mücbirdi gerisini bir þekil halledersin.Hiç olmadý iflas edersin canýmý mý alacaksýnýz dersin olur biter.
Yer Ýmleri