Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Uzunvade87 kendine göre mantık kurmuş ben onu eleştiremem kendine göre haklıdır. Ama insan herkesi kendi gibi görürmüş. Bende iş adamı olsam ki müteahitletin hepsi böyledir, ev alıp tutmam satar gelen parayı sermaye ile işimi büyütürüm yada yeni şirket kurar iş alanımı genişletirim. Lakin burdakiletin yüzde 5i bile iş adamı değildir. Bu adama 2 milyon tl versen borsa, hisse, altın, mevduat vs dolanıp ya parayı çarçur eder ya da bugün elinde bulunan ev parası 2 sene sonra ev parası etmez olur. O yüzden bu ülkede insanlar için ev en iyi tasarruf aracıdır. Mesela burda, borsa ve hisseyle büyük paralarda kazanılabilir ama o sabır çok az kişide olur. Kaç kişi 5 yıl, 10 yıl aynı hisseyi tutar, ya da kaç kişi büyük satışlarda, paniklemez, yanlış hissede kaldığını düşünmez vs. Biz iş adamı değiliz öncelikle parayı korumak en önemli şey, sonrasında doğru yatırımla hisseyle emeklililikte rahat edecek birikim yapmak bana göre.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Katılıyorum, ben de kaç gündür farklı şekilde ama benzer şeyi anlatıyorum.
Ev alarak para kazanamazsınız, para kazandıktan sonra ev alırsınız. Bu yüzden bak ünlüler de, sanatçılar da eve yatırım yapıyor önermesi yanlıştır.
İhtiyacın dışında fazla tasarrufunla fazladan 2. ve 3. ev almanız da sorun değil. Sorun: Evi bir iş (yatırım ) aracı olarak görüp, kiraya vererek eve ödediğim parayı şu kadar yılda çıkartacağım mantığı. Yok öyle bir dünya kardeşim, sen sadece fazladan evini boş durmasın diye kiraya verip ana tasarrufunu korumaya çalışırsın.
Zaten ev bir yatırım malı olsa inanın hiç bir müteahhit yaptığı evi satmaz, size bu kazancı yedirmez.
Aynaya bak,Tatlı su kurnazı .!!
Saf ayağına yatıp milletle başak geçme. .
İnşaat ,emlak işi yapıp ,milyonlar kazandığın sektör ve ,şarkıcı emrah,oyuncu kenan imirzalioglu gibi emlak isine yatirim yapan insanlardan küfür yemeden konuyu ve çeneni kapat..
Yoksa ,seni site yönetimine şikayet edeceğim..
Bu arkadaşın 3 sene önce pandemi öncesi herkesin portföyünün toplamı kadar yani 8 haneli kocaoğlan hissesi bende var diyordu yani hala tutuyorsa misal 30 milyon lotu olsa güncel fiyatla 1.275 milyarlık sadece tek hissede pozisyonu var şu anda
Diğerleri ile kaçtır bilemiyoruz tabi
Şahsın tarzını zaten anlayan anladı.
Güldük eğlendik bu kadar yeter. Ben bir çay doldurayım kendime.![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrası olacak şekilde CEZALI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ imzalatın.
İlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
2. ve 3. Eve ekstra vergi gelse, kişiler ev almaz deniyor. Hadi almadı diyelim.
Çözüm olarak büyük şirketler oluşur deniyor.
Bu durum mevcut durumu daha kötü mü yapar, daha mı iyi ?
Kaldı ki bu şekilde serbest piyasaya hatta yıllarca toplumun içine işlemiş(tasarruf/yatırım adını ne koyarsanız) bir tasarruf/yatırım aracını, alternatiflerini olmadan müdahale etmek veya baskı kurmak, bu sorunlara çözüm olmaz.
Zaten benim gördüğüm, kirada olan kişiler genelde kiracılığı övüyor. Diğer yatırım araçlarında kazançlarının çok daha iyi olduklarını düşünüyorlar.
Bu arkadaşların bu şekilde kar etmesi için birilerinin de ev alıp, o hizmeti onlara sunması gerekir![]()
Yer İmleri