En son 6 ay önce konut kredi faizi, ilk evini alacaklar için %0,99, KKM si olanlar için %0,89 yapılmamış mıydı? Sahi ne oldu ki o faizlere, şimdi tekrar %1 in altına iniyoruz açıklaması geliyor. Abdest mi tazeliyorlar?![]()
En son 6 ay önce konut kredi faizi, ilk evini alacaklar için %0,99, KKM si olanlar için %0,89 yapılmamış mıydı? Sahi ne oldu ki o faizlere, şimdi tekrar %1 in altına iniyoruz açıklaması geliyor. Abdest mi tazeliyorlar?![]()
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Ziraat bankası, maaş müşterisi isen 250k veriyor 0.99 ilk evse, fazlasını vermiyor geçen hafta sordum.
Oradan maaş alan bi yakınımın üzerine alacaktım, 250k için değmez dedik nakit bastık geçtik.
Yarınki kampanya ciddi bişey olursa daha yüksek meblağ, başka bi yer için çekebiliriz ben de takipteyim.
Geçen hafta Zeytinburnunda aldığım eski - döküntü daire için bugün vergi dairesinden aradılar. Ama işlerinde uzmanlaşmışlar ; önce hoş beş , hayırlı olsun falan derken sohbet şeklinde kaça aldığımı, satıcıların katakülle yapıp yapmadığını , emlakçı vasıtasıyla alındıysa fatura kesilip kesilmediğini soruyorlar. Önce inanmadım, telefonu kapattım. Sonra yine aradılar ve kimlik teyidiyle başlayarak konuştuk.
Maliye bakanlığı gerçekten sıkı takibe almış görünüyor. Lakin cezai yaptırımı var mı, kime nasıl ne yapılacağını bilmiyorum. Sadece korku salmak için mi, yoksa şahane bir ceza- gelir kapısı bulunduğu için mi sıkı takip göreceğiz.
Esas konut almak isteyenler yatırım amaçlı alıp enflasyonist ortamda köşeye gayrimenkul atmak isteyen kesim. Emlak piyasasını canlandırmak için genele açık bir faiz indirimli konut kredisi verilmesi lazım.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
takip ettiğim bir ilan vardı 3,100,000 de 3,500,000 e cıkarmış fiyatı kampanya açıklanmadan...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Türkiye’de de yabancıya konut satışı kısıtlanmalı
Kanada’nın, fiyatları aşırı artırdığı gerekçesiyle yabancıya konut satışını yasaklaması, tartışmayı Türkiye’nin de gündemine getirdi
https://www.ekonomim.com/sektorler/e...-haberi-678790
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Ev satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya çıktı
Sosyal konut projesinin ardından bugün açıklanacak Orta Gelirliye Konut Kampanyası piyasayı kilitledi. Ev satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya çıktı.
https://www.ekonomim.com/sektorler/e...ten-04-01-2023
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri