bana kısa vadede tersi olacak gibi geliyor. deprem bölgesinden diğer bölgelere mecburi bir göç olacak. şu an akrabalarının v.b. yanında kalan insanlar bir süre sonra yerleşmek durumunda kalacaklar.
bana kısa vadede tersi olacak gibi geliyor. deprem bölgesinden diğer bölgelere mecburi bir göç olacak. şu an akrabalarının v.b. yanında kalan insanlar bir süre sonra yerleşmek durumunda kalacaklar.
Hataydaki evlerin %80i 90 ı kullanılmaz diyorlar
Deprem konutlarının bitmesi en az 3 yıl.
Bu adamlar nerede oturacak
Batıya talep artacak
bir halt olacağı yok.
bir de koca koca bankaları kamu kurumlarını istanbula taşımaya çalışan hatta taşıyan hükümet var diğer tarafta..
binlerce insanın deprem bölgesine taşınması konusunda mecbur tutuyorlar.
20 yıldır diğer şehirleri cazip hale getirecekleri yerde herkesi deprem bölgesine sıkıştırmakta kararlılar. ne söylesek boş.
Deprem için alınabilecek tek önlem depreme dayanıklı bina inşa etmektir. Eğer bunu yapmaz isen ve depreme yakalanırsan geçmiş olsun. O andan sonra yapılanlar havanda su dövmekten başka bişey değil. Hep buna göre hareket ettim. Ev alırken deprem yönetmeliğine uygun olsun sağlam olsun diye düşündüm. Gel görki nasıl bir ülkede yaşadığımı unutmuşum. Yeni evlerin depreme dayanıklı olup olmaması konusunda zaman zaman şüphelerim oldu ancak bu kadar da büyük ********lik yapmazlar diye düşündüm. Malesef yanılmışım. İnsan söyleyecek söz bulamıyor gerçekten.
Yer İmleri