'' Belediyeler arsa üretti de mi insanlar ev yap/ma/tırtma dı ?''
'' Belediyeler arsa üretti de mi insanlar ev yap/ma/tırtma dı ?''
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Sistemin ilişkilerinin (siyaset- belediye- inşaatçı) nasıl çalıştığını bilmiyor olamazssınız?
Herşeyi karaborsaya düşüren bir sistemde yaşadığımızı bilmiyor da olamazsınız.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Sevgili bisikletçi, aslında sizinde her şeyi bildiğinizi ama kenarından da olsa kendinize yontabileceğiniz bir açık aradığınızı düşünüyorum. belediye rayici denen oayla tapuda alım- satım fiyatı elbette farklı şeyler. Devlet istediği anda tüm kurumları aynı altyapıyla birbirine bağlar ama bu meseleyi görmezden geliyor olabilir. İnşaatlar, evler , arsalar sık el değiştirdikçe daha çok alım- satım vergisi kazanıyor.
Ceza meselesini şöyle düşünün ; Vahşi doğada avlanan aslan bir sürüye daldığında ihtiyacı için birisini yakalar. İşini görür. Sürüdeki akıllılar artık aslanı uzaktan gördüğünde bile tüyer. Umursamaz olanlar ise o bölgede yine bana bir şey olmaz diye dolaşır. Denetim elemanları yıl içinde işlem yapılan dosyalardan tecrübelerine göre belli miktarı seçerek inceler ve piyango kime çıkarsa....
Bu konuyu mali denetimciler iyi bilir. Kaynak, Ayhan53
açıklama geldi hatay ın bazı ilçelerind eyeniden tespit yapılacakmış
bir halt olacağı yok.
Ntv de şimdi gördüm. İskenderunda bir cadde tüm binalar 4 kat sadece eda apartmanı 8 kat ruhsatı 4 katmış. 4 katı kaçak. Muhtemelen imar affından yararlanmış. 4 katı taşıyan kolonlara 8 kat bindirmişlet. Deniz kumu kullanılmış. Aoartman sadece 16 saniyede yıkılmış.
Şimdi sıkı durun binada halen satılık ilanı duran bi daire varmış. Satış fiyatı tamı tamına 7,5 milyon tl
Geçen ay 1 daire kiraya verilmiş. 19.500 tl
Yazık.
bir halt olacağı yok.
ilan halen duruyorsa ilanı veren kişi veya emlakçı da vefat etmiş olabilir. Resmen kumdan kale kavramı bu apartman için tam uygun tabir olmuş.
öte yandan ülkede o kadar çok sorunlu konu var ki. ama deprem kuşağında bir ülke olarak dikey mimari yapacaksak ki buna özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde mecburuz. Ama bu dikey mimari ile yaptığımız binaları maliyeti ne olursa olsun 8 şiddetinde depreme dayanmalı. hem depreme dayanıksız yap hem de yüksek fiyata satmak olmaz. ilk öncelik depreme dayanıklılık olmalı. sonrasında fiyat çok yüksek çıkıyorsa öyle bir binada oturacaksan düşük m2 de oturacaksın. Ev standart m2 leri de aşağıya gelecektir maalesef.
Son düzenleme : pit; 23-02-2023 saat: 12:22.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Önü hasarlı araçla, arkası hasarlı araçı birleştirip satıyorlar.
Buda benzer bir yaklaşım olmuş.
Düzgün bir zemine az katlı bina yaparak atlatabileceğimiz bir depremi çözmek için şimdide uç örneklere gitmeye çalışıyoruz. Bunun ortası yok mu ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri