Baya baya emlak seven borsadaki yatýrýmý bile uzun süredir bir gyo da olan biri olarak yazýyorum.Ben bu aþamadan sonra emlak fiyatlarýnda dolar bazýnda bir yükseliþe pek ihtimal vermiyorum.Dolarda sanal bir durum var aylýk 10 12 milyar dolar cari açýk veren ekonomide döviz stabil kalamaz.Tek örnek amerikadýr ,orda bile fatura enflasyon olarak ödeniyor.Biz azerbeycan usulü davranýyoruz,tek bankamýz kaldý merkez bankasý,sistemi dünyaya kapattýk ama bu böyle gitmez .Misal bir ev 400 bin dolar olsun senin eurobond faizin yüzde 8 yüzde 10 arasýnda deðiþiyor.Bu da yýllýk 32 ila 40 bin arasýnda bir dolar faizini devlet ödüyor demektir.Aylýk 3000 dolar kemiksiz getiri,üstelik 30 yýl falan bunu öderim sonra da ana paraný geri öderim diyorsun.Bu da 400 bin dolarlýk evi olan adamý ömür boyu 57 bin lira dolar bazlý aylýða baðlýorsun demektiR.Bu bir garabet böyle gitmez.20 yýldýr hem borsa hem eurobond hem de emlak yatýrýmcýsýyýmdýr,emlak eurobond korelasyonu pek þaþmaz,þaþtýðýnda sistem onu düzeltir.Ya ucuza dolar bulamazsýn ya da eurobond,ya da ev fiyatlarý dolar bazýnda düþer.

Yer Ýmleri