Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 620,86 Mn 184,00 / 188,10
95,20 9.99% 440,92 Mn 92,00 / 95,20
9,25 9.99% 208,99 Mn 8,27 / 9,25
13,43 9.99% 366,72 Mn 12,00 / 13,43
18,71 9.99% 8,12 Mr 16,77 / 18,71
20,16 -10% 110,15 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 379,92 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 952,59 Mn 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,43 Mr 149,00 / 157,50
537,50 -9.89% 3,09 Mr 537,00 / 566,00
3,38 -4.52% 14,81 Mr 3,38 / 3,64
18,71 9.99% 8,12 Mr 16,77 / 18,71
335,00 -1.33% 7,87 Mr 322,00 / 340,00
40,90 0.1% 6,12 Mr 40,46 / 41,40
74,35 -1.98% 5,47 Mr 74,20 / 76,20
20,76 -2.08% 699,70 Mn 20,68 / 21,38
422,75 -2.08% 3,72 Mr 421,50 / 433,25
335,00 -1.33% 7,87 Mr 322,00 / 340,00
788,50 1.81% 3,93 Mr 787,00 / 811,50
101,80 0.89% 429,74 Mn 101,30 / 104,80
116,80 0.34% 343,51 Mn 115,90 / 117,70
422,75 -2.08% 3,72 Mr 421,50 / 433,25
36,16 0.44% 91,80 Mn 35,46 / 36,40
11,42 2.15% 369,14 Mn 11,10 / 11,50
85,85 -2.66% 691,76 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 32/1312 ÝlkÝlk ... 22303132333442821325321032 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 249 - 256 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

1. þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Borsadan birkaç farklý kaðýt alýp, biri uçunca "ben bildim ben bildim" diye ortada "çýðýran" kiþileri hatýrlatýyorsun.
    Þans eseri evlerinden bir tanesi enflasyonun üzerinde deðerlenmiþ olabilir.
    Endeks endeks diyorsun, endekslere bakýnca da senin cýmbýzladýðýn semt ile genel durumu karþýlaþtýrdýðýmýzda çoðu yerde emlak enflasyonun altýnda kalmýþ, (27. sayfada yazmýþým zaten "Doðruysa bile istisnadýr" diye)
    Sana piyango çýkmýþ olabilir, veya aldýðýn evlerden birinin semtiini iyi seçmiþ olabilirsin.
    Seninkinin önünden metro geçer deðerlenir, yanýndan kanal geçer deðerlenir, ya da halkýn oraya hücum edesi gelir deðerlenir, bu tamamen piyango.
    Bu farklý illerde yaþayan her emlak sahibine ayný piyangonun çýkacaðý anlamýna gelmez, ki zaten de hepsi enflasyonun gerisinde kaldý.

Senin bir türlü kabul edemediðin iki þey, yer ve zaman faktörü.
    Burada herkes emlak konuþuyor, ama herkes yaþadýðý çevrenin emlak piyasasýna göre konuþuyor. Egede yaþayan adam "Ev fiyatlarý uçtu gitti müthiþ talep var" dese doðrudur, istanbulda yaþayan ben "ev fiyatlarý enflasyonun gerisinde kaldý, talep çok zayýf" desem o da doðru. Onun piyasasýyla benimki ayný deðil.

Ýkincisi zaman faktörü. Daha doðrusu içinde bulunulan zamanýn þartlarý.
    Kira çarpanlarý sabit bir þeymiþ gibi konuþuluyor ama aslýnda inanýlmaz deðiþken bir þeydir.
    Bak virüs teranesi çýktýðýnda ilk olarak basýnda ve halk arasýnda hemen kiralarýn düþmesi konuþuldu.
    Düþmeyi býrak, þu enflasyon ortamýnda zammý bile sembolik yaptýðýn zaman kira çarpaný uçuyor gidiyor. Bu gayet doðal bir þey.
    1500 lira kira aldýðým 1+1'i birkaç yýl zamsýz kiraya versem bana dokunmaz, ama ayný evi þu an 200 bin liraya satmaya kalkarsam arsayý bedava vermiþ oluyorum. Olmaz yani. Yemiþim çarpaný.
    Piyasada hiç kiracý olmaza, sýfýr lirayý 150 ile çarpýp evi bedavaya mý vericez?

Kira bu günün þartlarýna göre belirlenir, fakat satýþ bedeli belirlenirken geleceðe dair beklentiler daha etkili olur.
    çünkü gelecekte sizin evinizin ne olacaðý kiracýyý ilgilendirmez, kiracý bu günü kiralar, alýcý ise geleceði satýn alýr.
    Ýþte bu yüzden þu anda çarpanlarýn yüksek olmasý çok doðal ve kabul edilebilir bir durum.

Daha önce de yazdýðým gibi "Her dönemin þartlarý ayný deðil ki her dönem ayný þeyi söyleyeyim".

Kar yapmýþsýn, güle güle ye paraný, ama buraya gelip yazdýklarýn inan ki zýrvalýk.
    O kadar sýð bakýyorsun ki, ne iktisattan ne de hukuktan haberin var. gayrimenkulü kiraladýðýn fiyat çok önemlidir. Ýçeri giren kiracýyý 10 sene o istemediði sürece çýkaramazsýn. Tüfeden de fazla zam yapamazsýn. Fiyatý doðru belirleyip o yýl düþük fiyat ödemesine razý olursan dahi kiracý anlaþmanýn revize olduðunu öne sürerek yeni kira bedeli üzerinden artýþ yapman gerektiðini öne sürebilir. Davayý da kazanýr. 1 sene düþük almazsýn, kirayý 10 sene düþük alýrsýn. Bir ev kiraya gelecek 1 sene deðil gelecek 10 sene düþünerek verilir. Herkesi kendin gibi tecrübesiz zannetme bence bu konularda. Her kelimesine katýlan artý birciler yeni birþey daha öðrendiniz cebinize koyun ama çaktýrmayýn.

Ben hiçbir yeri cýmbýzlamadým. Nitelikli konut bölgelerindeki artýþý gösterdim. Hatta önceki postumu okuduysan son dönemde arz talep dengesinin nasýl oluþtuðunu da anlattým. Bu örnekler cýmbýzla deðil kucaklayarak da önüne yýðabilirim.

Sen bu dönemde þartlarda hangi deðiþikliði görerek önceki analizinden vazgeçtiðini anlatýrsan bence kendini çok daha iyi anlatýrsýn. Böyle polemiðe de gerek kalmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

2. þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

Alýntý Originally Posted by Tasarrufcu Yazýyý Oku
    +1 de benden.
    Deðerli +1 ciler, Ev fiyatlarý artmadý. Djoz 2018 de harika bir analiz yapmýþtý o zamanki artý 1 ciler ile birlikte bugün yeni analizlerle harikalar yaratýyorlar. Gayrimenkul de hiç karlý bir yatýrým deðil, ben cýmbýzlýyorum.

Sayýn turnike Ülkede vergi bilinci de çok yüksek vergisini ödemeyen vatandaþý bir hapse atmadýklarý kalýyor.

Þimdi daðýlabiliriz.

Alýntý Originally Posted by genotropin Yazýyý Oku
    O kadar sýð bakýyorsun ki, ne iktisattan ne de hukuktan haberin var. gayrimenkulü kiraladýðýn fiyat çok önemlidir. Ýçeri giren kiracýyý 10 sene o istemediði sürece çýkaramazsýn. Tüfeden de fazla zam yapamazsýn. Fiyatý doðru belirleyip o yýl düþük fiyat ödemesine razý olursan dahi kiracý anlaþmanýn revize olduðunu öne sürerek yeni kira bedeli üzerinden artýþ yapman gerektiðini öne sürebilir. Davayý da kazanýr. 1 sene düþük almazsýn, kirayý 10 sene düþük alýrsýn. Bir ev kiraya gelecek 1 sene deðil gelecek 10 sene düþünerek verilir. Herkesi kendin gibi tecrübesiz zannetme bence bu konularda. Her kelimesine katýlan artý birciler yeni birþey daha öðrendiniz cebinize koyun ama çaktýrmayýn.

Ben hiçbir yeri cýmbýzlamadým. Nitelikli konut bölgelerindeki artýþý gösterdim. Hatta önceki postumu okuduysan son dönemde arz talep dengesinin nasýl oluþtuðunu da anlattým. Bu örnekler cýmbýzla deðil kucaklayarak da önüne yýðabilirim.

Sen bu dönemde þartlarda hangi deðiþikliði görerek önceki analizinden vazgeçtiðini anlatýrsan bence kendini çok daha iyi anlatýrsýn. Böyle polemiðe de gerek kalmaz.

Siz þakamýsýnýz,ben kiracý yüzünden 2 ev satmýþ adamým gayrýmenkul hukukunu bir avukattan daha iyi bilirim.Önce saygýlý olmayý öðrenin ondan sonra tartýþalým ne bilginiz ne öngörüleriniz burdaki ortalama bir yazardan fazla deðil, hele djoz dan fazla hiç deðil.

4. Hocam konut iþi tek düze deðildir.
    Nasýlki tüm hisseler ayný davranmaz, konutta öyle.
    Burada çoðu zaman benimde djozunda paylaþtýðý bu.
    Konut iþi battý bitti demek ne kadar yanlýþsa, konut her zaman kazandýrýrda yanlýþ.
    Konum, evin yapýsý, zamanlama gibi faktörler çok önemli.
    2018 konutta duraðan bir dönemdi.
    Þu yorumuna katýlýyorum.
    Bu baþlýkta bazý kiþiler hayal görmekte, kýsýr bilgileryle insanlarý yanýltmakta.
    Ama bu djoz deðil. En azýndan benim okuduðum djoz yazýlarý böyle deðil.

Alýntý Originally Posted by genotropin Yazýyý Oku
    Deðerli +1 ciler, Ev fiyatlarý artmadý. Djoz 2018 de harika bir analiz yapmýþtý o zamanki artý 1 ciler ile birlikte bugün yeni analizlerle harikalar yaratýyorlar. Gayrimenkul de hiç karlý bir yatýrým deðil, ben cýmbýzlýyorum.

Sayýn turnike Ülkede vergi bilinci de çok yüksek vergisini ödemeyen vatandaþý bir hapse atmadýklarý kalýyor.

Þimdi daðýlabiliriz.

5.  Alýntý Originally Posted by hkm Yazýyý Oku
    Siz þakamýsýnýz,ben kiracý yüzünden 2 ev satmýþ adamým gayrýmenkul hukukunu bir avukattan daha iyi bilirim.Önce saygýlý olmayý öðrenin ondan sonra tartýþalým ne bilginiz ne öngörüleriniz burdaki ortalama bir yazardan fazla deðil, hele djoz dan fazla hiç deðil.
    Boþverin sayýn hakem.
    Ben bu sefer susmayý deneyeceðim.
    Belki kiþisel hýrslarýný tatmin edemediði zaman sýkýlýp gider.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
    Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ

Finansal piyasalarda yapýlan yanlýþlara ve hesaplara en aðýr cezayý zaten piyasa verir.Yanlýþ hesap yapan para kaybeder,daha fazla çalýþmak ,daha fazla para biriktirmek zorunda kalýr.En aðýr cezayý zaten yemiþ olur.Neticede bu topiklerde karar verirken yanlýþ yapmayalým diye fikir alýþveriþinde bulunuyoruz.Sen zaten þunu dedin bunu dedin,zamanýnda þunu demiþtin falan olur mu hiç.Burayý okuyanlar çocuk mu,kendi akýllarý yok mu,sadece hiç tanýmadýðý bir insan olan benim dediðimle iþ yapýyorsa ,nasýl para kazandýðýnda bana para vermiyorsa ,kaybettiðinde de kýzmayacak.O kýzma etme iþleri para verirsin bir yatýrým danýþmaný tutarsýn,ona hesap sorarsýn.Burada eleþtiri ancak maddi hatada olur,misal þu semtde evler çok arttý dersin.bir forumdaþýn ayný semtte evi vardýr,yo artmadý der örneði verir konu geçer gider.

7.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Borsadan birkaç farklý kaðýt alýp, biri uçunca "ben bildim ben bildim" diye ortada "çýðýran" kiþileri hatýrlatýyorsun.
    Þans eseri evlerinden bir tanesi enflasyonun üzerinde deðerlenmiþ olabilir.
    Endeks endeks diyorsun, endekslere bakýnca da senin cýmbýzladýðýn semt ile genel durumu karþýlaþtýrdýðýmýzda çoðu yerde emlak enflasyonun altýnda kalmýþ, (27. sayfada yazmýþým zaten "Doðruysa bile istisnadýr" diye)
    Sana piyango çýkmýþ olabilir, veya aldýðýn evlerden birinin semtiini iyi seçmiþ olabilirsin.
    Seninkinin önünden metro geçer deðerlenir, yanýndan kanal geçer deðerlenir, ya da halkýn oraya hücum edesi gelir deðerlenir, bu tamamen piyango.
    Bu farklý illerde yaþayan her emlak sahibine ayný piyangonun çýkacaðý anlamýna gelmez, ki zaten de hepsi enflasyonun gerisinde kaldý.

Senin bir türlü kabul edemediðin iki þey, yer ve zaman faktörü.
    Burada herkes emlak konuþuyor, ama herkes yaþadýðý çevrenin emlak piyasasýna göre konuþuyor. Egede yaþayan adam "Ev fiyatlarý uçtu gitti müthiþ talep var" dese doðrudur, istanbulda yaþayan ben "ev fiyatlarý enflasyonun gerisinde kaldý, talep çok zayýf" desem o da doðru. Onun piyasasýyla benimki ayný deðil.

Ýkincisi zaman faktörü. Daha doðrusu içinde bulunulan zamanýn þartlarý.
    Kira çarpanlarý sabit bir þeymiþ gibi konuþuluyor ama aslýnda inanýlmaz deðiþken bir þeydir.
    Bak virüs teranesi çýktýðýnda ilk olarak basýnda ve halk arasýnda hemen kiralarýn düþmesi konuþuldu.
    Düþmeyi býrak, þu enflasyon ortamýnda zammý bile sembolik yaptýðýn zaman kira çarpaný uçuyor gidiyor. Bu gayet doðal bir þey.
    1500 lira kira aldýðým 1+1'i birkaç yýl zamsýz kiraya versem bana dokunmaz, ama ayný evi þu an 200 bin liraya satmaya kalkarsam arsayý bedava vermiþ oluyorum. Olmaz yani. Yemiþim çarpaný.
    Piyasada hiç kiracý olmaza, sýfýr lirayý 150 ile çarpýp evi bedavaya mý vericez?

Kira bu günün þartlarýna göre belirlenir, fakat satýþ bedeli belirlenirken geleceðe dair beklentiler daha etkili olur.
    çünkü gelecekte sizin evinizin ne olacaðý kiracýyý ilgilendirmez, kiracý bu günü kiralar, alýcý ise geleceði satýn alýr.
    Ýþte bu yüzden þu anda çarpanlarýn yüksek olmasý çok doðal ve kabul edilebilir bir durum.

Daha önce de yazdýðým gibi "Her dönemin þartlarý ayný deðil ki her dönem ayný þeyi söyleyeyim".

Kar yapmýþsýn, güle güle ye paraný, ama buraya gelip yazdýklarýn inan ki zýrvalýk.
    ama oyleydi dogru demisler o zamanlar. benim kayinbiraderim2018 agustosta 550 bine ev almisti .8 -9 ay sonra sonra ayni sitede 480 bine ev satýldi catir catir .hah iste 480 e satýlýrken bedava sayilacak fiyatta idi ....hemde prestijli bir yerde..sonrasinda. ardi ardina faiz indirimleri ve o meshur 0.64 kredi cikinca fýrladi .simdi 680 -700 araliginda siz boyle bir zamana rastlamissiniz olay bu ..10 gündür tartýþýyorsunuz ...ve þu var 500 e ev alip 800 e satmak kar degil ki .o ev 800 cunku artik .donup almak istersen 800 vereceksin.bir arkadasim var arsa alip satiyor amatorce. ilk arsa aldi 100 e 150 ye satti 3 ay sonra ..ardindan 150 ye aldi 200 e sattim diyor ....geliyor o kadar para þu kadar dolar cart curt ....sonra efendime soyliyim iki sene sonra o ilk 100 e aldigi yer 300 oluyor ...lakin bu arkadasta o arsayi alacak para yok .))))) eee ne oldu diyoruz ...yahu keske satmasaydim simdi 300 du diyor ...

8. Benim lafýma uyup 2018'de ev almaktan vaz geçen insanýn ,
    yine benim lafýma uyup ev parasýyla 2018 yýlýnda 40 dolardan veya 200 TL'den altýn almýþ olmasý gerekmez mi?

Þuraya altýnýn USD ve TL olarak grafiðini koyayým, insanlara zarar mý ettirmiþiz, ne ettirmiþiz belli olsun.

O dönem kaç liradan ne kadar altýn aldýðýmý gösteren 2017-2018 tarihli hesap cüzdanýmýn da fotosunu çekmiþtim. Tam paint ile bazý yerlerini sansürlerken "ne yapýyorum ben ya? kime neyi ispatlamaya çalýþýyorum?" deyip vazgeçtim.
    Yeni bir sataþma olmaz ise bu da o kiþiye hitaben atýlmýþ son mesajým. Polemik uzamasýn.
    Zaten arif olan aþaðýdaki grafiklerden anlar.

Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
    Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ

Sayfa 32/1312 ÝlkÝlk ... 22303132333442821325321032 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •