Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
Hem kiracıyım hem ev sahibiyim. her 2 taraf da haklı. Ben de hem ucuza oturuyorum. 1.900 TL'ye oturuyorum ve çevremde daha kötü ve küçük evler 2.500 falan. Kendi evim de 3.200 TL kirada. Ama o çevrede de evler, 4.000-4.500 TL'ye kiralanıyor.
Hocam senin evin var yırtıyorsun benim şükürler olsun kirada da olsam bir birikimim, işim var, fakat hiç evi olmayanlar, bırakın evi gelirini kaybedenler ne yapacak? Pandemi döneminde binlerce insan işsiz gelirsiz kaldı/kalıyor.

Hadi gıda dan tasarruf yaptın diyelim, elektrik yakmazsın, doğalgazla ısınmaz battaniyeye sarılırsın ancak barınma en büyük ihtiyaç ve malesef bunun tasarrufu yok. Bir yerde fiyat artınca hepsi birlikte artıyor. Bu gidişle insanlar ya varoşlara ya da gecokondulara taşınacak. İnsanlar zaten geçim derdinde bir de kira derdine düşerlerse sosyal bir kıyım olur hiçbir hükümet bunun altından kalkamaz.

Sahi bir dönemin meşhur TOKİ'leri, Kiptaş'ları nerede acaba ? Bunlar deli gibi site yaparken son senelerde hiç sesleri çıkmıyor. Devletin artık gerçek bir devlet gibi davranarak sosyal konut üretmesi şart. sorunlar görmezden gelinerek çözülemez..