Aslýnda siz de haklýsýnýz sayýn hakem.
Ne zaman ve kaça aldýðýnýzýn önemi, uzuuun vade deðil de, "birkaç yýl gibi kýsa vade için düþününce" çok büyük.
Çünkü evi aldýðýmýz þartlar kýsa vadede tekrar oluþmuyor. Döngü o kadar kýsa deðil.
Mesela ben 2001 gibi kriz döneminde alýnmýþ bir evi 2021 gibi bir buhran dönemiyle kýyaslýyorum, krizden krize oluþan fiyatlara göre kardayým.
2014"te sýrf þu anki evime yakýn diye, evlilik falan olursa anneme yakýn otururum diye zaafa kapýlarak aldýðým evde ise basbayaðý zarardayým.
250ye aldýðým ev þu an ne 3 kilo altýn eder (ki gram o zaman 80 liraydý) ne de 100 bin dolar.
2014"te emlak çýlgýnlýðý sýrasýnda alýnmýþ bu evi, bundan 10-15 yýl sonra yeni bir emlak çýlgýnlýðý olduðunda deðerlendirmek lazým.
Hah iþte o zaman derim ki "kardayým.. çünkü zamanýnda þu paraya aldýðým ev elimde duruyor, yanýnda da kiralarý ile aldýðým ikinci bir ev (ya da ev alabilecek nitelikte epey birikmiþ para) var."
Dere geçilirken at deðiþtirilmez derler.
Kuru yerde bindiðimiz attan, suyun ortasýnda inecek deðiliz

bekleyeceðiz.
Zamanýnda 3 kilo altýný görmüþ daireleri 1 kilo altýna satmak bana dokunur açýkçasý.
Allah bir aciliyet vermezse, satmak için her bir dairenin minimum 2 kilo altýn etmesini beklerim. (diðer dairelerin maliyeti o kadar yüksek deðil tabi, + aldýðým kiralarý da koyunca maliyet epey düþüyor)
Burada bazen benim ev satmaya çalýþtýðýmý sananlar oluyor.
Yahu þu berbat dönemde kafama silah dayasalar satmam.
Satmak istesem, sürekli "sende satýlýk daire var mý" diye ýsrarla arayan bir komþum var zaten.
O çakal ýsrarla arýyorsa piyasa düþüktür.

Piyasa yüksek olsa aramaz.
Ben covidin bitiþiyle Türkiye"deki iktidar deðiþikliðinin ayný döneme denk geleceðini, ve takip eden yýllarda yeni bir bahar havasý eseceðini düþünüyorum.
Yer Ýmleri