Originally Posted by
ressam
Kendime söz vererek artýk yazmayacaðým demiþtim. Sizin yazýyý okuyunca 10 gündür içime dert olan ama yine de '' ülke de þartlar böyle, senlik bir þey yok. kendini üzme '' diyerek kendimi teselli ettiðim bu konuyu yazayým.
Ülke halký komple ahlaktan ve doðruluktan ayrýlýp, ne koparýrsam kar noktasýna gelmiþ. Hal böyle olunca ; hiç bir þekilde karþýnýzdaki muhatapla adil- hak- hukuk gibi konularý konuþamýyoruz. Geçen hafta Zeytinburnunda oðluma 1+1 ( 35 m2) ev tuttum. Sözde eþyalý 2000 tl. Ev 35 yýllýk, sahibi deri iþçisi. Emlakçý da bizi görecekmiþ, ertesi gün geldi, þöyle baktý ve -tamam bunlar olur - dedi.. Ben ýban istedim ve eþyalarý birlikte kontrol ederek video çekelim, çýkarken sorun olmasýn dediðimde, - Sizin muhatabýnýz emlakçý. Beni hiç aramayýn. dedi. Emlakçýyla video çekelim deyince emlakçý kývýrdý. Anahtarý verdiler , 4 bin depozito, 2 bin peþin kira, 2 bin komisyon bayýldým ve elektrik- su- gaz eski faturalarý veya tesisat nolarýný verin abonelikleri yapayým dedim. Tam 2 gün -kaybolmuþ, arýyoruz ve en son bulamadýk dediler. Ankaradan gitmiþim, Aðustos sýcaðýnda hasta olmayayým diye emlakçýya katlanmýþým ve paralarý aldýktan sonra telefonu açmayan , benden kaçan emlakçýya ne yapmak lazým ?
Ev sahibinin tavrý hoþ mu ? Burada 8 yýldýr yazarým, beni bilenler bilir. benimde kirada evim olduðunda, kendime nasýl davranýlmasýný isterim diye düþünür ve ona öyle davranýrdým. Halden anlardýk. Tüm kiracýlar veya tüm ev sahipleri kötü olamaz. Ýnsanlar iyidir ve kötüdür. Münferit davranýþlar artýk genele yayýlýyor ve bu topluma büyük zarar veriyor. Bana daire karanlýkta gezdirildi. Elkt ,su abonelik iptali nedeniyle kesik dendi. hiç bir elektrikli eþyayý test edemedik. Yatak ve diðer dolaplarý yüzeysel gördük. Ertesi gün temizlik yaptýrýrken ( yeni kiracýya ev temiz teslim edilir oysa ) bazanýn kýrýk olduðunu ve yataðýn buradan çöktüðünü gördük. Çamaþýr mak. bozuk çýktý. Çelik kapýnýn sadece tek kilidi kalmýþ üsteki göbek komple yok. kapý merceði ve göbek yeri kalýn kalýn bantlanmýþ.
Þimdi siz olsanýz ne yaparsanýz ? Bu evde 21 yaþýnda delikanlý tek kalacak. Ýlk defa yalnýz kalacak. Güvenli deðil. Bu çocuðun dizüstü bilgisayarý, tableti vs. hýrsýzlýða açýk. 13 Aðustosta gideceðim ve ustalarý eve sokacaðým. Hepsinden harcama tutanaðý imzalatarak paralarýný ödeyecek ve ilk kiradan keseceðim. Emlakçý ve sahibi telefona çýkmayýnca iþ çözüldü sanýyor. Adamlar sürekli iþçilere kiralamýþlar ve sorun çýkaraný kaba kuvvetle atmýþlar. kapýnýn halinden belli. Neyse mevzu uzun ve herkesin bu tip hikayesi mutlaka oluyor. Yaþayarak öðreniyoruz.
Abi oðlan genç yine ev tutacaðý zamanlar gelecektir.
ilkten bir öðretmen evinde falan kalýp öyle ev bakabilirsiniz. En azýndan kahvaltý, sýcak su ve internet ile uðraþmaz. Bulunduðu cevreyide rahatça tanýyabilir, güvenli bir mekânda da kalmýþ olur.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri