Baþkan her þeyin hayýrlýsý. Senin için hayýrlý olacaksa güzel bir þey evlilik bir evlenmeyen piþman bir de evlenenSM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baþkan her þeyin hayýrlýsý. Senin için hayýrlý olacaksa güzel bir þey evlilik bir evlenmeyen piþman bir de evlenenSM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn tilkiii - Kafanýza silah mý dayadýlar da o evi tuttunuz peki, ben de bunu hiç anlamýyorum. Ülkede kimsede gurur onur kalmamýþ, insanlarýn suratýna tükürülüyor gene kimseden ses yok.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Iyi tarafi da var tabii..
Ekonomik olarak yere biraz daha saglam basiyoruz..
Bekarligin nimetlerinden de daha cok faydalanmis oluyoruz..
Cok erken evlenenlerin gozu hep disarida oluyor benim gordugum..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2020 baþýnda borsaya giren hissenet’i de yakýn zamanda keþfedip baþlýklardan iþe yarar güncel olanlarý sadece okuyup yazmayan 21 yaþ bir birey olarak böyle bir baþlýða denk gelmek hoþuma gitti. Geriye dönük baya bir sayfa okudum, yaþ ortalamasýnýn yüksek olmasý ve tecrübeli insanlarýn olmasý faydalý bilgiler edinmemi saðladý diye düþünüyorum. Yaþýmýn gösterdiði gibi benim evim yok, sadece 7000 kyk kredisi ve þimdiye kadar yaptýðým ek iþlerle kazandýðým 3 bin tl toplamý 10.000 TL’yi borsada 35.000 TL yaptým baþka da malvarlýðým yok. Bu nedenden ailemin evi üzerinden gideceðim.
Ben memur çocuðuyum. Ailemin diþinden týrnaðýndan arttýrdýðý parayla aldýðý 2 ev 1 dönüm tarla var. (Baþlýk konut ile ilgili olduðu için diðer þeyleri yazmaya lüzum görmüyorum.)
Ýlk evimiz 2009 yýlýnda 45.000 TL bedelle alýnan bir kooperatifin yaptýðý apartman eviydi. O zaman dolar kuru 1,61 TL imiþ. Yani evimiz yaklaþýk 27.950 dolara gelmiþ oluyor. Bu evi ikinci evimizi aldýðýmýz tarihten itibaren kiracýlara verdik.
Ýkinci evimiz 2011 yýlýnda 105.000 TL ile aldýðýmýz bir apartman dairesi, o günün dolar kuru 1,54’müþ yani yaklaþýk 68.100 dolara almýþýz. Bu evde hala oturuyoruz.
1 dönüm tarlayý ise ailem 2013 yýlýnda 12.000 TL’ye aldýlar. 2013’te ortalama dolar kuru ise 1,8 tl imiþ yani yaklaþýk 6.600 dolara almýþýz.
Þimdi ise bu üstte yazdýklarýmýn deðerlerine bakalým.
Kooperatiften aldýðýmýz ev þu an (satmadýk ama muhtemelen satacaðýz) ortalama 280-300 arasý gider gibi duruyor. Þu an dolar kurunu 8,6 olarak kabul edersek ve evin deðerini 300 olarak kabul edersek bu evin deðeri þu an 34.800 dolar.
Halen oturduðumuz ev ise þu an 700-750 arasý gider gibi duruyor. Dolar kuru 8,6 üzerinden ve 750den hesaplarsak 87.200 dolar ediyor.
Zamanýnda ailem tarafýndan belki imara açýlýr diye alýnan ve üzerinde þu an zeytin aðaçlarý bulunan 1 dönüm tarla ise 150.000 TL ediyor. (bu deðere yan tarafýmýzdaki 3 dönüm tarlasýna 450.000 TL teklif gelen ve satýlmayan tarlayý baz alarak söylüyorum.) Dolar kuru 8,6 üzerinden hesaplarsak ortalama 17.400 dolar ediyor.
Bu hesaba baktýðým zaman bana beynim þunu söylüyor. Bir tane oturacaðýn evi al, diðer yatýrýmlarýn da topraða olsun. Hem kira takýp kaçmaya çalýþan hem de afedersiniz evin içini mahvedip kaçan kiracýlarla uðraþmak zorunda kalmazsýn diyor.
Ek olarak belirtmem gerekir ki 2 evin de deðer kaybetmeme sebebi tamamen ailemin yaþadýðý küçük anadolu þehrinin en merkezi konumda bulunmasýdýr. Ýlk alýnan evin kirasý da 2011’den sonra her ay nakit akýþý olarak fayda saðladý, o kira sonradan hesaplanýp eklenebilir ama yine topraða yatýrýlan para kadar olacaðýný sanmýyorum.
Ayrýca tarlanýn imara açýlýp çok para kazandýrma ihtimali de var o da gözardý edilemez diye düþünüyorum.
Ben de bana mantýklý geleni yazdým. Babamýn da dediði gibi ‘toprak asla kaybettirmez’ durumu 2. 3. evi almaktan daha çok kafama yatýyor.
Hocam sizin gibi objektif birinin,
"mevcut bakýþ açýsý ve beraberinde gelen tercihler" ile,
mental geliþimin þekillendiði, bununla birlikte yaþamsal tercihlerin oluþtuðu,
sonuç olarak elde olanýn bunun getirisi olduðu...
Yani ne bileyim... 20-30 yýl öncesini güncel kafa ile eleþtirmek gibi bir çaba...
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
Yer Ýmleri