Teyzenin biri meyve seçerken diyor "vay anam her þey ne kadar pahalý, bizim orada bunlar aðaçtan yere düþüyor toplayan yok"
Ýyi de teyze, madem öyle o zaman memleketine dön. bok mu var Ýstanbulda?
Ev konusu da ayný þekilde.
3+1 pahalýysa 2+1 tut.
2+1 pahalýysa 1+1 tut.
1+1 pahalýysa eski binadan 1+1 tut.
"1+tuvalet" þeklinde, bakkal dükkanýndan bozma yerde oturan komþularýmýz vardý bizim.
O bile pahalýysa demek ki kardeþim senin istanbul seviyesinde bir gelirin yok.
Demek ki burada kalifiye bir meslek icra etmiyorsun ki para kazanamýyorsun.
Ýstanbula lazým deðilsin. Vazgeçilmez deðilsin.
Kiminle memeleket sohbeti açýlsa hemen diyor ki bizim oralar þöyle güzel böyle güzel, istanbulda yaþanmaz, her þey çok pahalý çok kötü zart zurt.
Git o zaman memleketinde 500 liraya otur, meyveyi de aðaçtan bedava ye.
Böylelerine þakayla karýþýk "abi durduðun kabahat, bence hemen memlekete taþýn" diyorum, ama hiç gidene rastlamadým.
Twitterda bir tanesi demiþ
"toki istanbulda daðý taþý konuta boðsun, kiralar düþer"
Oldu caným. 85 milyonun hepsini buraya týkýn. Anasýný iyice belleyin istanbulun.
Otobanlarýn kenarlarýnda yeþil çimenlik alanlar var ya, s**mediðiniz bir oralar kaldý, toki hemen oralarý da konut doldursun.
Bir de þu var. Ev fiyatlarý yüksekmiþ düþükmüþ bir yana, satýlýk evlere zerre talep yok benim gördüðüm kadarýyla.
Tüm talep kiralýklara. ondan sonra kiralar uçmuþ kaçmýþ. Uçar tabi.
Sen bu ülkenin geleceðine güvenmediðin için nakitte kalýyorsun, ev almýyorsun, kirada oturuyorsun.
Ayný þekilde ev sahibi de geleceðe güvenmediði için nakite geçmek istiyordur, ama evi malesef satýlmýyordur.
O zaman kusura bakma, kiralarý bal gibi de yükseltirler.
Bütün risk onun elinde patlarken iyi. Sen hem nakitte kalacan, hem de ucuza oturacan.
Olasý kötü bir senaryoda onun evi çöp olacak, sen hiç riske girmeden nakitini cebine alýp hop diye yer deðiþtirecen.
Afganistanda uçaða izdihamla binenler, sizce evini satabildi mi?
Kimse kusura bakmasýn, öyle "her durumda ben karlý çýkayým, alemin uyanýðý benim" gibi bir mantýk olamaz.
Ev almayan kiþiler elindeki nakitin avantajýyla rahat uyuyorsa, evi olan adam da kiralýklara olan talebi avantaja çevirmeye bakar.
Nakitteki arkadaþlar veya kiracýlar gücenmesin. Forumdan kimseye cevap deðildir. Ortaya karýþýk içimi döktüm.

Yer Ýmleri