Originally Posted by
Delta Heavy
Yasadýþý Suriyeli afgan göçüyle, eli yüzü düzgün semtlerde fahiþ artan kiralar arasýnda baðlantý kuramýyorum. Maliyet / enflasyon fark etmeksizin bir fýrsatçýlýk var bence.
1. Afgan gelir, gecekondulu þmahallelerde ev tutmaya baþlar,
2. Bu mahallede oturan vatandaþlar bütçeleri zorlayarak orta kesim mahallelere yerleþmeye baþlar
3. Ortalama mahalledeki pelinsular ise erenköyde fenerbahçede kiralarý patlatýr.
Bu zincirleme reaksiyon benim aklýma yatmýyor, neyi kaçýrýyor olabilirim?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Sn Delta Heavy,
Fýrsatçýlýk hayatýn her alanýnda geçerli, hayatýn olaðan akýþý içerisinde olan bir durum. Bugün bilim adamlarý çýkýp mesela "ördek yumurtasý coronaya iyi geliyor, hergün 1 ördek yumurtasý yiyen maske ve aþý olmasa da coronaya yakalanmaz" diye açýklasa yarýn ördek yumurtalarýnýn fiyatý %100-200 veya daha fazla artar.
Þu andaki konjonktürde gerek afgan/suriyeli göçleri, gerek 2019 Eylül ayýnda Ýstanbuldaki 5 þiddetindeki depremden sonra belediyelerin eski binalarý hýzlý bir þekilde yýkmalarý nedeniyle arz-talep dengesi deðiþti. Kiracý sayýsý aþýrý miktarda arttý. Buna ekonomi yönetimindeki baþarýsýzlýklar sonucu gelen yüksek enflasyon ile inþaat maliyetlerindeki artýþ da eklenince arz ise tam tersine azaldý. Sanýrým uzun bir süre de bu þekilde devam edecek. Yani zaman ev sahiplerinin zamaný, onlar da firsatý deðerlendiriyorlar...Bu ara da ben de kiradayým, yanlýþ anlaþýlmasýn...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri