Originally Posted by
cemsoy35
madem burasý emlak topiði bir þey danýþayým istedim size arkadaþlar...rahmetli kayýnpederden miras 2 yazlýk kaldý kuþadsýnda..haným 3 kardeþ ...birini biz birer ay dönüþümlü kullanýyoruz..digerini de atýl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artýnca fiyalarda uçtu tabii ki..þimdi bizimkiler diyorki satalým fýrsat bu fýrsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayý þehir içindeki ve þehre yakýn yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayý arttý...yazlýklarýn fiyatlarý bundan sonra þehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadýgý bu sene bile insanlar otel parasý vermekte zorlanýyor..dolar arttýkça otel fiyatlarý da artacaktýr hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatlarý uçacak..o yüzden kiralýk yazlýklara talep çok olacaktýr..ayrýca þehirde aldýgýnýz gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracý ikametini oraya taþýyor ..haliyle düþükte olsa bir kira göstermek zorundasýnýz ..ve dolayýsý ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasýnýz ..yazlýkta böyle birþey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanýyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracý enflasyon oraný hatta daha az artýþ yaparken yazlýkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajlarý var...ben kiraya vermekten yanayým...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttý bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayým dedim..yazlýklardan biri denize sýfýr sayýlýr sadece önünde sitenin yeþil alaný var... bu sezon aylýk 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylýk 22,50 kira getirdi ayný site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde ayný fiyatlara mülk alamayýz satmayalým diyorum...siz olsanýz ne yaparsýnýz
Yer Ýmleri