Akþamdan bu yana okuyorum ve gülüyorum. Ev sahibi olmak bayaðý dert olmuþ !!

Arkadaþlar , siz siz olun oradan buradan duyduðunuz illegal iþlere kalkýþmayýn ( boþ tarih, oðlum oturacak vb. ) Kiraya verirken yapacaðýnýz sohbetle pekala fikir sahibi olursunuz. Sonuçta kiracý da insan ve ev sahibiyle sürekli sürtüþmek istemez. Karþýlýklý anlayýþ ve saygý esastýr.
Misal , benim þu an oturduðum dairede geçen ekim ayýnda kira artýþý yaparken TÜFE oranýnda zam yaptým ve ev sahibine ilgili tüfe oranýnýn TCMB sitesindeki deðerinin linkini watsapp mesajý ile attým. Anýnda beni aradý ve kiraya veren emlakçýda buluþmak istedi. Emlakçý , aile dostlarý. Bunlar bana baþladýlar '' Abi sen çok ucuz oturuyorsun, þuradaki 2+1 bile bu kadar oldu felan '' Tamam arkadaþlar resmi zammý beðenmiyorsunuz anlaþýlan. O zaman ben hesaba yatýrmaya devam ederim, siz davanýzý açýn dedim. Tahliye taahhüdü diyeceklerdi ki '' Evet evet , inþallah o taahhüdü mahkemeye sunarsýnýz, sizden güzel bir tazminat alýrým . Yahu kiraný bir gün geç yatýrdým mý ? Kombin bozuldu sana haber bile vermedim 400 tl. onarým yapýldý. Ana sigortalar çürümüþ attýðýnda düzelteyim dediðinde bakalitler elinde kalýyor ufanýyordu tam 350 tl. ye deðiþtirdim. '' Ev sahibi , Abi bana eþim gaz verdi. Kusura bakma, kendi evin gibi otur dedi. Bu ekim ayýnda yine %15,78 ( 16 ) zammýný yapar hesaba yatýrýrým.
Sonuçta ev sahibi yüklü bir sermayeyi eve baðlamýþ, elbette gelir elde etmek isteyecektir. Ben malýna iyi bakmalýyým ki kendime saygým gereðidir. Hakkýmý da hukukumu da bilirim. Empati þart.
Yer Ýmleri