Bunlarýn bir de meslek odalarý var sözde... Hepsi birbirinden özel adamlar. Konuþurken ülkenin en dürüst insanlarýdýr .
Bunlarýn bir de meslek odalarý var sözde... Hepsi birbirinden özel adamlar. Konuþurken ülkenin en dürüst insanlarýdýr .
Sayýn ressam o 365 ligi 350 ye alýp kar yaptým diyecek o kadar insan var ki.
Gözümle gördüðüm olayý anlatayým müteahhitten aldýðým evin alt katýnda ayni camda hem müteahhit. Numarasý yazýyor hem emlakçý numarasý adam gidip emlakciyi arayýp alýyor.
Birde geçen sene gördüðüm bir ilan adam 400 e satamadigi dubleks evi 1 ay sonra 565 e emlakçýnýn koyduðunu gördüm. Ev 400 e gidecek bir evdi bir kaç ay içinde ama eminim ki o evi fiyat kýrdým sanýp 500 e alan çýkmýþtýr.
"Baþarý için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, baþarýsýzlýðýn bedelini bir ömür boyu öderler."
Bende bir kaç kere emlakçý ile mesajlaþma da tartýþtým. Ev koyuyor sýfýr diye evi bir aciyirum ev yaklaþýk 10 yýllýk.. diyorum ki bu ev 10 yýllýk niye yalan söylüyorsunuz. Dedigi su 'o evi sattýk ilanin o kýsmýný deðiþtiremiyorum ama resimleri degistirebiliyorum" bir kaç laf edince baktým iþ buyuyecek engelledim"Baþarý için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, baþarýsýzlýðýn bedelini bir ömür boyu öderler."
Dediðiniz gibi alým gücü ilerki zamanda illaki düþüyor ancak gelen kazaným yanýnda bu riski almak daha mantýklý.
Konut fiyatlarý sizde bilirsiniz ki, hareketine geç baþlar, çoðu zamanda yavaþ hareket eder. 60k dolar olan bir konutu peþin alan birinin riski çok daha yüksektir.
3 ay sonra dolar 11 lira olsa konutu 47bin dolara düþer. Belki 3-5 yýl 40bin dolar civarýnda kalýr.
O yüzden minumum peþinatla bu riski bankanýn almasý bana daha mantýklý geliyor.
Kaldýki konut kredilerinde %2 (36aydan az ise %1) ceza ile refinansman þansý da var
Artýk ben her türlü piyasada matematiðin anlamsýzlaþtýðýný düþünüyorum.Borsa altýn emlak faiz hayat pahalýlýðý maaþlar,neye baksam artýk aklým þaþýyor fikir yürütemiyorum,emin olduðum tek þey bu global satanistler çok büyük bir þeye hazýrlanýyor.Hazýrlýk yaptýklarý þeyse çok iç karartýcý 1914 ,1928 1938 veya 2007 de yapýlan hesaplar nasýl bir yýl içinde alt üst oldu nasýl her þey anlamsýzlaþtýysa gene böyle bir þeyin arefesindeyiz gibi düþünüyorum.Elbet bu bir hissiyat ve tahmin umarým yanýlýyorumdur.Ama artýk her türlü piyasada kar ettim zarar ettim bana bu ara manasýz geliyor
Þu an tüm Avrupa'da ve UK'de enflasyon hissediliyor diyorlar. ABD'dekini zaten biliyoruz. En çok þikayet edilen konu besin fiyatlarý.
Evergrande tetikleyici olacak gibi. 21'inde ödemesi varmýþ. Bu hafta çarþý karýþabilir.
ytd
Bu son entry umarým bir yýl içinde kendini imha eder ,okuyan hiç bir forumdaþ bu entry mi anýmsamaz))))))
Yer Ýmleri