Bu düzen böyle devam etmez, ev sahipleri de enayi deðil. Herkes ev almak yerine kirada oturmayý mantýklý buluyorsa, gün gelir iþler tersine döner diyordum 2 yýl kadar önce.. Ben bunlarý söylerken "param var, ama enayi deðilim, paramý deðerlendirir, almamýn çok zor olduðu evde kiramý rahat rahat öder yaþarým" diyordu bazý arkadaþlar.
Bence geç bile kalmýþtý kira artýþý...bundan sonra neler olacaðýný hep birlikte göreceðiz. "iyi de gelir artmýyor, kim ödeyecek bu paralarý" diyenler korosuna þöyle diyordum. ödeyemezsen, merkezden daha uzakta, mahalle arasýnda, daha eski, konforsuz evlere downgrade olursun, hayat yine devam eder sonuçta, ama senin yaþam kaliten düþer.
Neyse, büyük konuþmamak lazým yani...ne demiþler sular çekilince karýncalar balýklarý yer, sular yükselince balýklar karýncalarý..her zaman ki döngü.
Bu arada son not. oturduðum 480 daireli sitede son bir yýlda kiralýk ilaný görmüyorum demiþtim..yönetime sohbet arasýnda sordum, meðerse arada bir çýkýyormuþ, ama ilana düþmeden hemen kapýþýlýyormuþ. En son 3 ay önce 3000 e bi tane kiralanmýþ. Þu an kiralýk yok, bir tane varmýþ, satmaktan vaz geçmiþ..kiraya verebilirmiþ, 4500 istiyormuþ
son durumun ne hale geldiðine küçük bir örnek!
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri