haaa birde þu emlakçýlarýn kendilerince yaptýðý fiyat taktiði meselesini anlatayým.
Sahibinde. com 450 bin yazan daireye gidiyoruz, içini gezerken baþka bir emlakçý daire sahibini arýyor. '' Abi senin daireye 470 den alýcý buldum. Fiyatý 470 yaptým, haberin olsun '' diyor. Telefonu sesliye alan ev sahibi çok kalender ve mert insan olduðundan !! '' olmaz öyle þey kardeþim. Þu anda ben 450 den söz verdiðim insana evi gezdiriyorum '' diyerek bizi onure ediyor. Elbette bizden de takdir görmek istiyor. Ama ben '' Güzel kardeþim, ben bu eve 420 den bir kuruþ fazla vermem, sen 470 lik müþterini kaçýrma. Senin zarar etmen beni üzer '' diyerek dalgamý geçiyor ve hýzla çýkýp gidiyorum.
Beni götüren emlakçýya '' siz þakamýsýnýz , bu oyunlarla kimi kandýracaksýnýz, kendinizi oyalýyorsunuz '' dediðimde , sanki o da bu durumdan rahatsýzmýþ gibi baþlýyor bu mesleðin bir düzeninin olmadýðýndan felan.... Abi bu daire bu þehirde bulabileceðin en güzel ve en hesaplý daire , düþünmene gerek yok. Kaçýrma, yarýn sabah alýyorum desen mümkün deðil....... Klasik konuþmalar.

biz buraya geldik az komisyon al dedik. Emlakcinin komisyonu duyunca ev sahibi þok oldu tabi.. neyse alttan gir üstten çik derken bu telefon geldi emlakçý:

Yer Ýmleri