Adam İlkokul mezunu Muş' tan gurbete inşaat işçisi olarak gelmiş. Çalışırken işlerin cinliğini öğrenmiş. Sonra 7 erkek kardeş başlamışlar kat karşılığı kalıp- duvar- sıva felan derken , 5- 6 daireleri olunca müteaahhitliğe girmişler. Edremitte gecekonduları toplayarak riskli bina şerhiyle yenilerini yapıyor ve maliyetin 4 katına satıyorlarmış.

Sohbet esnasında bir konu nedeniyle ortam gerilince '' bak abim, yaşına saygım var. Sen üniversite okumuşsan, x,y olmuşsan ama para kimde . Şimdi sen gitsen istediğin yere beni şikayet etsen ne yaparlar. Hayat öyle değil abim. Sen uzatma benim dediğimi yapalım, senin işin görülsün. ben zaten kafama koyduğumu kazanmışım '' şekline ezici, refüze edici konuşmalar başlıyor. Doğru adama bir şey yapamıyorlar ( yapmak istemiyorlar ). Kuzenim başmüfettiş, dediği şey ; düzene uymayanların sonu sefillik.

Buralarda vatan - millet- dürüstlük kolay. Zaten ülke şu anda bizim gibilerin sırtında gidiyor. Ben bile son 3 yılda kendimi sakinleştirdim. Artık görmemeye, karışmamaya çalışıyorum. Yoksa hep acı çeken ben oluyorum.