Sanayi iþi tamamen robota dönüyor. Yazýlým iþind hem dünyada hem TR de büyük iþ fazlasý var. Yazýlým iþinde hýzla dünyada sýnýrlar kalkýp remote çalýþmaya dönüyor dünya. Maaþlar da dolayýsýyla tüm dünyada birbirine yakýnsamasý beklenir. Yani yazýlýmcýlarda iþler týkýrýnda. Benim linkedin hesabýma hergün yerli yabancý bir recuiter takýlýyor mesela...
Eskiden evin fiyatýný alýcý belirlerdi çünkü o zaman faizler adildi. Paranýn maliyeti vardý. Þimdi paranýn maliyeti yok. Elinde para tutanlar devlet eliyle soyuluyorlar.
Dolarda da ayný, TL'de de. O denge artýk yok ama bu ne kadar iyi bir þey göreceðiz.
Bakalým herkes elindeki paradan reel varlýklara çýkýnca, kimse elinde para tutmayýnca ne olacakbir de onu görelim.
Ben de borsa (ve altýn) tarafýna çýkýyorum ufaktan.
ytd
Hintliler eskiden ucuzdu. 2016 ya kadar filan gözleri açýlmamýþ idi. Þimdi ucuza alacaðýnýz hizmet kalitesiz olur hemen hemen standart yazýlým iþlerinde ne kadar ekmek o kadar köfte.
Türkiye'de kalan iyi yazilimcilar dýþarý çalýþýp burada yaþýyor aðýrlýklý olarak, e dýþarýya yapacaðý fiyatý çekmesi normal.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ev sahibi olsalardý ayný kiþiler öbür türlü konuþurdu.
Cok takmamak lazým herkes pozisyonuna göre konuþuyor objektif insan az - bence mesela siz objektif yazýyorsunuz.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marmaris’te haftalýk ev kirasý ile Anadolu’da arsa alýnýr
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...afazlahaber_ai
Zaman harcayip itinayla aciklamissiniz cok tesekkur ederim
Benim sorum su olacak. taksitler ve pesinatta bana toplam 75 bin dolara geldi demissiniz ama bu hesap konut kredisine verdiginiz faizi yani herseyi tamamen kapsiyormu?
Eger kapsamissa o zaman tipik bir Alamanci icin mukemmel bir yatirim olur. Turkiye'deki bir bankadan konut kredisini alabildigini varsayarsak o zaman her gecen ay doviz cinsinden daha dusuk konut kredisi odeyecek ama evin degeri Euro cinsinden dusmeyecek uzerine kira geliri olacak.
Bana mantikli geldi. Hatta bu olayda sanki Alamancinin durumu TL kazanan Turk vatandasina gore daha yuksek cunku TL kazanan insanlarin cogunun gelirleri konut kredisi almaya yetmiyor artik.
Yer Ýmleri