Arkadaþlar herkese tek tek yazamýyorum. Topluca aþaðýdaki gibi cevaplýyorum.
Dolarýn enflasyonu yýllýk %6 yani bileþke olarak hesaplarsanýz 10 yýlda paranýzýn neredeyse %75'ini dolarda kalarak kaybetme riski mevcut.
Gayrimenkule yatýrým yapmamda çok fazla neden var. Yatýrýmlarýmý asla fevri karar vererek almýyorum, aslýnda uzun süredir planlýyordum ama yer ve zamanlamayý kolluyordum Dün tam zamanlama oldu 1 i eþime 2 sini bana aldým. Satýn aldýðým evler Sýfýr bina, oturum yeni baþlamýþ durumda.
Hiçbirini kiraya vermeyeceðim çünkü kira yatýrýmý için almýyorum. Evlerin içinde kiracý olduðunda gelecekte satýþ için likidite etme konusunda zorluklara neden oluyor. Bu arada kendim de oturduðum evde kiracýyým ve hiçbirisinde kendim oturmayacaðým(en azýndan þimdilik önümüzdeki 2-3 yýl sonrasýný bilemem) oturduðum yeri seviyorum ve kirada oturmaya devam edeceðim. Sonuç olarak satýn aldýðým evler boþ olacak.
Alma nedenlerimin en büyük nedeni ABD'de baþlayacaðýný düþündüðüm ve tüm dünyaya yayýlacak olan hiperenflasyon dalgasýna karþý korunma saðlamak için. Hiperenflasyonda kaðýt parada kalmam. Tüm paramla peynir alsam küflenir, et alsam bozulur, Önümüzdeki yýllarda yüksek olasýlýklý olarak gördüðüm hiperenflasyon dalgasýna karþý Sadece bitcoin, deðerli metaller, borsalar ve gayrimenkul düþünürüm.
Deðerli metalleri küreselciler ciddi anlamda manipüle ediyorlar. Çünkü geleceðin parasý olarak kriptoparayý planlýyorlar. Ama mevcut durumda kripto paraya ve borsalara 3 ev parasý yatýrmam.
Ayrýca küreselciler 2030 da great reset yapmayý planlýyorlar ve mülkiyetsiz yaþamý planlýyorlar. Yani gayrimenkul fiyatlarýný o kadar yükseltecekler ki(hiperenflasyonla) zaten ortalama bir insan ev alamayacak konumda olacak, kalan mevcuttaki ev sahipleri de artan fiyatlarýn büyüsüne(ilüzyona) kapýlýp evlerini satýp likidite olacaklar ve tüm mallarý küreselciler alýp herkesi kirada yaþamaya mecbur kýlacaklar. 3 D printer olayýna gelirsek yanýlmýþým çünkü bu adamlar niyeti bozmuþlar. mülkiyetsiz yaþam projesini planlamýþlar. 3 d ile ancak robot vs üretirler diye düþünüyorum. Neyse dostlar Benim gördüðüm büyük resimde bunlar var.
Kredi, peþin olayýna gelirsek ben hayatýmda kredi kartý bile kullanmadým, borçla prensiplerim nedeniyle iþ yapmýyorum, hep nakit çalýþýrým ticarette. Ama kredi ile konut alýmý konusunda eskisi kadar kötü bakmýyorum. kredi ile alým yapmak uzun sürüyor. evleri gördüðüm anda kapora býrakýp ertesi günde tapularý yaptýk 3 evde de. kredi ile olsaydý sanýrým 2-3 hafta sürerdi almak...
Selamlar
-----
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri