Farklý bankalarda farklý oranlar var.
Devlet bankalarýnda sýfýr Konutlar için 1.2, 2.eller için 1.29 oran var þuan.
Ben þahsen devlet bankasý tercih ediyorum.
Ýlerde yapýlandýrma durumu olursa, devlet bankalarýnda çok sorun çýkarmýyorlar.
Ayrýca kredi çekerken sigorta bes gibi ekstra giderleri de kontrol edin. Küçükte olsa arada avantajlar olabiliyor
500 bin TL kredinin aylýk ödemesi 9500 TL
Þu an orta sýnýfýn ödeyebileceði kredi 200 bilemedin 300 bin TL, eþide çalýþsa 400 bin TL yi anca çekebilir, artýk býrakýn kredi ödemeyi insanlar ay sonunu zor getiriyor
O krediyle ancak 30 yýllýk daire alabilirsin.
Aylýk hane geliri 15 bin TL olmayan kredi çekemez
Aylýk hane geliri 25 bin TL olmayan sýfýr daire alamaz
Evi arabayý geçtik, iyi bir telefon alacak insan sayýsý bile bayaðý azaldý
Benim reel olarak maaþým 10 bin civardýnda kredi kullanýrken bunu mu baz alýrlar ev de ipotek edileceði için çok da bakmazlar mý bilmiyorum. Yada arabamý mý ipotek göstersem bilemedim
1.20 sýfýr konutlarda 1.29 ikinci ellerde son durum. Faiz indiriminden sonra bir güncelleme olmadýysa.
Konut satýþlarýnda konutu ipotek ediyorlar, farklý ipotek var mý duymadým.(varsada bilmiyorum)
Gelir ve findeks notuna göre çekebileceðiniz tutar belirleniyor. Tahminime göre 6-7 bin Aylýk ödemeli (þuan400-500k arasý) kredi kullandýrýlar. Varsa haneye giren diðer gelirler onlarý da gösterebilirsiniz(eþ çalýþmasý, kira vs )
Herkes olaya 1-2 m lik evler olarak bakýyor. Bütçe neye yetiyorsa onu almak lazým. 30 yýllýk evde kullanýlabilir. Herkes merkezde sýfýr evde oturmak zorunda deðil.
Yer Ýmleri