sn. seer;
yazdýklarýnýzda haklýsýnýz ama bakýþ açýnýz hayat sýfýrdan baþlamýþ insanlara göre hesaplar içeriyor.
örnek olmasý açýsýndan kendi durumumu yansýtayým.
þu an lojmanda oturuyorum, aylýk hane geliri 16k civarý.
alacaðým evin aylýk kira getirisi 4k civarý olacak, kredi tutarý 9k aradaki fark 5k.
ben bu rakamý ödeyeceðim aradaki olasý aksiliklere karþý iki yýllýk kredi tutarýný kenarda dolar olarak tutacaðým.
benzer senaryoyu ailesinden ev kalmýþ bir memur çift için yaparsanýz sonuç çok farklý olmayacaktýr.
maalesef hayata sýfýrdan baþlayanlar uzun süre sýfýr civarýnda gezinecek.
Lojman demek ev demek degilmi, devletin veya bir kurumun size tahsis ettigi maliyeti cok az barinma imkani....
Bu avantaja sahip tek maasli orta direk bile rahatlikla kredi ile ev alabilir....
Tanidigim bir astsubay iki cocuklu eþi ev hanimi, iki tane ev almisti ve ev alamayanlari anlayamiyorum nasil alamazlar diyordu...
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
2 yýldýr Kuþadasý'nda yaz-kýþ yaþýyorum.
Oturduðum sitede arkamdaki villadaki komþum Fransýz, Saðýmdaki evde Amerikalý , Karþýmdaki villada ise Ýngiliz vatandaþý oturuyor. Yani Kuþadasý'nda özellikle bulunduðum mahalle bildiðiniz Avrupa Birliði gibi.
Türk'ten çok özellikle Avrupalý yaþýyor burada. Son yýllarda Rusya'dan da yoðun göç almaya baþladý.
Bunlarýn yaný sýra her yaz Özellikle Alamancý diye tabir edilen gurbetçiler yoðun bir þekilde Kuþadasý'ndan konut alýyor.
Özellikle Almanya ve diðer birçok ülkedeki gurbetçilerimiz fiziki olarak nakit euro getirip üçer beþer konut alýyor. Genellikle Avrupa ülkelerindeki kayýt dýþý paralar bunlar.
Þöyle ki misal adam Münih'te döner restoraný iþletiyor orada gelir vergisi vermiyor ama Almanya ve diðer avrupa ülkeleri vergi kaçýranlarýn gözünün yaþýna bakmadýðý için oradaki bankalara para koyamýyor onun yerine yastýk-altý birikimleriyle bayramlarda ve tatilde arabasýna dövizlerini zula yapýp Kuþadasý'nda gayrimenkul alýyorlar.
Eðer evinizde uydu yayýný varsa Kanal D-Euro, show tV-Euro Atv-Euro vb kanallarý izlerseniz reklamlarda sürekli Euro ile Kuþadasý Bodrum vb yerlerde Konut satýþý reklamlarýný görebilirsiniz. Hal böyle olunca buralarda gayrimenkul fiyatlarý genellikle dövize endeksli ve hatta dövizin bile üzerinde seyrediyor.
Emlak endeksinin verilerine göre Kuþadasý'nda Euro bazlý konut fiyatlarý þöyle;
1 Yýllýk deðiþim: %17,28
2 Yýllýk deðiþim: %26,06
3 Yýllýk deðiþim: %23,40
4 Yýllýk Deðiþim: %26,68
Yukarýdaki verilerde de görüldüðü üzere orta ve uzun vadede bulunduðum bölgede Euro bazlý olarak da Gayrimenkul fiyatlarý istikrarlý olarak getiri elde ediyor.
Özellikle ege sahil bölgelerinde kulaktan dolma bilgilerden ziyade bizzat orada yaz kýþ yaþayan insanlardan dinlemenizi tavsiye ederim.
Selamlar..
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Satýcýnýn mantýðý kendi içinde tutarlý. Yanlýþ bir þey yapmýyor.
Yukarýda bisikletçinin mesajýnda alýntýladýðým durumlarýn sayýsý arttýkça gerçek fiyatlar ortaya çýkacak. Þimdilik tok esnafý oynayacak birikimi var insanlarýn kenarda.
Daha uzatýrým da insanlarýn caný sýkýlýr. Gerek yok. Caný sýkkýn olmayan yok zaten etrafta.
ytd
Yer Ýmleri