Bu ülkede neyin ileri neyin geri yürüdüðünü hep beraber hayretle izledik- izlemeye devam ediyoruz. Ben ABD veya Avrupa dan bahsetmiyorum. Türkiye de iktidar ne isterse yapar. Bir bakanýn söylediði gibi ( tasvip etmesek de ) ; siz yapýn mahkeme kararý arkadan gelir. Zaten þu ana kadar olan - biten her þey en iyimser tahminle %50 Anayasa ya aykýrý.
Þu anda itiraz etmesi gerekenler, kararlarý durdurmaya anayasal yetkisi olanlar susuyor olabilir. Devir deðiþtiðinde en hararetli iktidar savunucusu olanlar bile , yine en önde muhalefet ederler. Tipik insan hareketleri......
Þimdi aklýma geldi ; 12 eylül döneminde yargýlanamaz denenler yargýlandý. Türk vatandaþlýðýndan çýkarýlarak sýnýr dýþý edilenler , itibarlý olarak ! yurda döndüler. Bir dönem vatan haini diye taþlananlar , baþtacý yapýlarak en büyük vatansever ilan edildi.
Kendi tanýdýðým insanlardan bile lambanýn miadýnýn dolduðunu , yakýnda sönerse karanlýkta kalacaðýný hissedenler yavaþ yavaþ , ayýp olmasýn diye çaktýrmadan ortam deðiþtiriyorlar.
Elbet evrensel hukuk diye bir kavram vardýr,olmasý da lazýmdýr
,ama evrensel hukukun kurallarý bile coðrafyaya ve zamana baðlý deðiþebilir.Misal zamanýnda kýlýcý olan kuralý koyuyordu,sonra tüfeði olan sonra da topu olan kuralý koydu.
Ha bunlarýn yöntemlerini uygulayacaksqnýz herþeyi yapabilirsiniz ama hukuk olmaz o zaman koyarsýn idam cezasýný anayasaya gerekçeleride geniþletirsin istediðini qsarsýn olma öyle þey
bir halt olacaðý yok.
Oluyor sayýn ayhan53 oluyor. Olmaz denen neler neler oldu. Verdiðiniz örnek maddi ceza hukuku ile ilgili olduðu için zaten konu dýþý ama konu vatandaþlýk hukukuyla ilgili olduðu için oradan devam edelim, örneðin yasayla milli güvenlik nedeniyle þu tarihten sonra verilen vatandaþlýk kararlarý iptal edilir ve ilgili iki ay içinde sýnýrdýþý edilir ve gayrimenkulleri 1 ay içinde devredilmezse 1 ay içinde idare tarafýndan tasfiye edilir þeklinde bir madde konursa ve Anayasa mahkemesi bu hükmü bilmem kaç zaman sonra iptal edene kadar ülkede gayrýmenkulü olan tek bir yabancý bile býrakýlmayabilir. Yeter ki bunun için gerekli irade ortaya konsun.
bende onu diyom yaparsýnýz öyle biþey ama o hukuk olmaz
þu a. gül denen zat aynýsýný yaptý
kanun anayasaya aykýrý ama ben imzalýyorum
anayasa mahkemesine gidin düzelttirin dedi
buna hukuk denmez alçaklýk denir
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri