Originally Posted by
mavi1610mavi
12 yýl önce sýfýr olarak 80 bin peþin 90bin kredi(0,94 - 10 yýl vade 1250tl taksit) çekerek 170bin tl ev aldým. Evin deðeri o zamanki dolar kuruna göre(1,5tl) 110bin dolar ediyor. Evin þu son ralliden önceki deðeri 400bin civarýydý(yaklaþýk 50bin dolar). Bu ralliden sonra ederi 1,5milyonu geçti halada artýyor. 110bin dolar desek 1,7milyona kadar yolu var gibi. Belkide dahada artacak bilmiyorum ama sonunu çok merak ediyorum.
Þöyle bakýnca karlýymýþ gibi duruyor. Oysa eline kaðýt kalem alýp adam gibi hesap yapýnca hiçte öyle deðil. Yatýrdýðýn parayý dolara altýna yatýrsan daha fazla kazanabiliyorsun. Hesaplayýnca altýna yatýrsam 2,5milyon falan ediyor. Ýçinden kirayý düþssem bile yine karlý. Dolar alýp eurobond alsam totalde yine karlýyým. Borsada ereðli ford tüpraþ þiþe gibi büyük kaðýtlardan ortalama yapsam 4-5milyon gibi bir para ediyor.
Hiçbir yatýrým aracýna aþýk deðilim umrumdada deðil. Eðer gayrimenkul karlýysa ona yatýrým yaparým. Benim ev konusunda göremediðim yada hatalý düþündüðüm biþey var mý? Yada hesap hatasý yaptýðým bir nokta. Ev yatýrýmýný uzun vade olarak düþünürüm en az 20 yýl. Elbette 2 yýl önce geleceði görüp düþükten alýp þuan yada zirve ne zaman olacaksa o zaman satan ekonomi gurularýna biþey demiyorum. Onlar muazzam kar ettiler etmeyede devam ederler. Benim öyle bir yeteneðim yok. Þu son rallide dahil olmak üzere hala daha gayrimenkul bana cazip gelmiyor. Hatta þuan bu evi satmanýn daha karlý olduðunu düþünüyorum. Ama cesaretim yok tabi. Ýlerde bu aptalca yönetilen ekonomik sistem düzelirse ev fiyatlarýnýn dolar bazýnda tekrar düþeceðini düþünüyorum. Belki 1 yýl belki 2-3 yýl sonra olacak ama mutlaka olacak diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri