Originally Posted by
kelebekx
Onlarca yýldýr milletin sýrtýndan fiili enflasyona göre düþük faizli kredilerle betonculara destek verip yine düþük faizli kredilerle ev sahiplerine tekrar tekrar ev aldýran devletin elbette kiralarý düzenleme hakký da olmalý.
0,64'ten, 0,72'den hatta son 10-15 yýldýr fiili enflasyonun altýndaki oranlarla fakir gulebanýn üstüne yüklenen kredilerle sahip olduklarý evlerden aldýklarý kiralarý vicdansýzca artýran ev sahiplerinin yukarýdaki gibi konuþma hakký olduðunu düþünmüyorum.
Bu evlerin baþkasýnýn sýrtýndan edinilen milli servet mahiyetinde olduklarý gözden uzak tutulmamalý. Rayiç bedelin 20 yýllýk karþýlýðý uygulamasý gayet yerinde ve adilane. Ýþine gelince vergini vermeyip milletin rýzkýný çalacaksýn, iþine gelmeyince de vay böyle kira sýnýrlamasý olur muymuþ diyeceksin. Hadi oradan!
Ne içiyorsun bilmiyorum ama iyi kafa yaptýðý kesin!
Böyle saçma öneriler yerine, devlet neden düþük kredi veriyor diye sorsana. Vatandaþ sanki düþük kredi ile bedavaya ev alýyor, kredi düþük ev pahalý sonuçta. Bu düþük krediler ile yandaþ müteahhitler kurtarýlmaya çalýþýlýyor, onun cebinden, sonra baðýþlarla kendi ceplerine. Bunu anlamak için kuþ kadar beyin taþýmak yeterli.
Yahu suçlu belli, piyasanýn içine eden belli. Buna itiraz edeceðine, yine bunlardan medet ummak ne biliyim, saflýk mý desem, baþka bir þey mi bilmiyorum. Sanki herkes düþük kredi ile ev almýþ, 10-20 yýl önce ev alanýn kabahati ne?
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri