Cok güzel yazmýþsýnýz hocam, aldýklarý evin faizini tüyü bitmemiþ yetim ödüyor, bedava dan biraz pahalý kredi ile ev sahibi olup faizi nerden cýkýyor evinizin parasý 80 milyondan cýkýyor iyice insanlarý salak sanmaya basladý lar. Sanki millet bilmiyor krediyi enflasyona yedirip ödeme yaptýklarýný.
SNE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
adamýn ballý faiz teþvikiyle ev aldýðýný nereden biliyorsun...ben iki ev aldým, ikincisini 15 yýl önce almýþtým mesela.
düþük faizle ev alanlara deðil, ev satan yandaþ müteahhitlere kýyak geçiliyor bunu anlamak çok mu zor? zaten evi satan adam anýnda fiyata yansýtýyor düþük faiz etkisini. hem madem çok avantajlý bu faizler, sen de faydalanan.
ha herkesin kredi ile ev almasý da mümkün deðil..gelir adaletsizliði, bölüþümde haksýzlýk varsa ülkeyi yönetenlere kýzacaksýn...ev sahibi kiracýya, kiracý ev sahibine kýzsýn..ülkeyi bu hale düþüren yöneticiler de aradan sýyrýlsýn...bu tuzaða düþmek en hafif tabirle enayiliktir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Hocam çok güzel yazmýþsýnýz. Sürekli bir sýnýrlama istediði. Serbest piyasayý halka anlatmak çok zor. Bu durumlara serbest piyasaya müdahaleyle, bürokratlara müdahaleyle geldik. Hala yeni müdahaleler isteniyor. Temel gerekliliðin özgürlük, kurallarýn netliði ve devamlýlýðý olduðu anlaþýlamýyor. Anlaþýlamayacak.
Bu bankalar bedava kredileri ev sahiplerine gizli gizli mi veriyor?
Söylediðim þeye cevap veremeyince ev vergilerine sarmýþsýn.
Devletin kendi isteðiyle belirlediði vergiye "bu vergi az, ben daha çok vermek istiyorum" diyecek bir kiþi göstersene.
Ýþçiye zam yýlda bir kez, memura iki kez, ev kirasýna bir kez yapýlýr.
Bunun konuyla ne alakasý var? Ben yýllýk toplam yapýlan zam "ORANI" üzerinden konuþuyorum. Ýki kere üç kere beþ kere meselesi deðil, oran diyorum oran!
Salaða mý yatýyorsun ne?
Yer Ýmleri