Ben evlerin 2 tanesini sýfýr eþyalý bir tanesini de eþyasýz aldým. Almadan önce herkesin malumu kiradaydým ama kiradan çýkýp eþyasýz aldýðým eve yerleþtim. Fakat diðer 2 eve de daha önceden de söylediðim üzere kiracý ile uðraþmak istemediðim için kiracýsýz duruyor.
Aslýnda eþim baþýmýn etini yiyor Kuþadasýnda yazýn bunlarý en azýndan dönemsel kiraya versek çok güzel kazançlar elde ederiz diye ama ben insanlarla pek uðraþmayý sevmediðimden ötürü portföy olarak varlýklarýmý korumasý için dönemsel bile kiraya vermiyorum ama seneye belki airbnb vb yazlýk dönemsel kiraya verebilirim.
Ama istanbul'da bile ev almýþ olsaydým evimi asla kiracýya vermez boþ tutardým. Buradaki arkadaþlar "kiracýya vermezsem satar dolara altýna yatýrýrým daha iyi" diye düþünüyor olabilir ama hatýrlatýrým ben dolar 13.60 dayken dolarý bozup 3 ev aldýðýmda buradaki arkadaþlarýn çoðu bana yaptýðým iþin saçma olduðunu dolarýn ve altýnýn gayrimenkul yatýrýmýný her zaman geçeceðini söylemiþti ama dolar gayrimenkul aldýðým günden itibaren sadece %20 arttý ama aldýðým evler %140 arttý. ve 2023 haziran seçimlerinin sonucunu görmeden satýlacak bir tane bile gayrimenkulüm yok.
Sonuç olarak mesele ne aldýðýn deðil ne zaman aldýðýndýr. Kiracý olayýný da kafaya takmayýn boþ haliyle bile kazanç yukarýdaki gibi ve sürekli kiracýlý asla ev tutmam.
Son düzenleme : vivatrader; 04-06-2022 saat: 13:52.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri