%25 kira zammý yüzünden gayrimenkul yatýrým cazibesini yitirir mi diyor bloomberg sunucusu?
Þaka mýsýnýz? Türkiye'de sýrf kira için gayrimenkul tutulur mu? Dünyada kiracýya vermek ve kiradan gelir elde etmek için gayrimenkul almanýn en kötü yeri Türkiyedir. Bu konuda zaten çoðu kiþi mutabýk
Ben portföyümdeki evleri boþuna mý kiracýya vermeyip boþ tutuyorum?
Bir cam balkon 50 bin Tl den baþlýyor sýfýr evimin mutfak tadilatýný bile karþýlamaz kira geliri. 2023 hazirana kadar evim boþ dursun diye boþuna söylemedim. Seçim sonucuna göre tekrar deðerlendiririm durumu.
Özetle önümüzdeki dönemde gayrimenkul en iyi yatýrým aracý olmaya devam edeceðini düþünüyorum ama kiracýdan kazanmak için deðil deðer artýþýndan kazanç elde edebilmek ve kendini hiperenflasyondan korumak için.
Bu arada içinde Kiracýsý oturuyorken satýlan evler ile boþ satýlan evler arasýnda en az %20 fiyat farký olacaðýný düþünüyorum. Boþ satýlýk ev bulmak hazine bulmak gibi bir þey olacak önümüzdeki dönemde
-----
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : vivatrader; 08-06-2022 saat: 11:51.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri