Yakýnda baþka çaresi kalmayan evsahipleride aynýsýný yapacak
Yakýnda baþka çaresi kalmayan evsahipleride aynýsýný yapacak
bir halt olacaðý yok.
Neden evleri sahibinden deðil de emlakçýdan kiraya veriyorum?
Ýþte bu yüzden.
Emlakçýma diyorum ki "üniversite öðrencisi veya mezunu kibar çocuklar bul bana. Çeliktepe veya gültepe halkýndan hiç kimseyi istemiyorum. Dýþarýdan gelmiþ olacak. Ýyi bir üniversite kazanmýþ olacak (abidin üniversitesi olmaz) ve en önemlisi, herhangi bir tartýþmada bana silah çekmeyecek karakterde biri olacak"
Kendim kiraya vermeye kalksam hemen bizim çeliktepenin "hanz0"larý eve talip olur. Adama nasýl "sen kiracý profilime uymuyorsun, ben seni istemiyorum" diyeceksin?
Ýnsanlara hayýr demek zordur. Bu yükü benim üzerimden alan emlakçým saðolsun, var olsun.
Son düzenleme : djoz; 14-06-2022 saat: 08:54.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
"Kiracýlar maðdur falan deðil" dediðim zaman saçma sapan tepkiler geliyor.
Aha iþte en basit örnek. Silah alacak parasý var ama kiraya zam yapmak istemiyor.
Gidin bakýn arabasý falan da vardýr.
Hani hep diyorum ya 3+1 manzaralý dublekste oturan kiracým bile zam zamaný "geçinemiyorum" diye aðlýyor.
1+1'e taþýn Ian o zaman.
Alýþmýþ kudurmuþtan beterdir derler.
Beleþe fena alýþtýlar. Normal rakamlara dönmemek için katil olmayý bile göze alýyorlar.
Hükümetin de bu haksýzlýðý körüklemesi, kiracý sorununu en az mülteci sorunu kadar büyütecek.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
beklenen olaylar maalesef yavaþtan baþladý.
umarým halkýmýz artýk tüm maðduriyetlerini tek sebebinin enflasyonu düzgün açýklamayýp ülkeye mülteci dolduran hükümet olduðunu anlar.
benim ekonominin e sinden anlamayan 65 lik allah adamý babam bile artýk asgari ücret artmasýn faizler düþmesin diye söylenmeye baþladý.
zira birkaç beyin hücren çalýþýyorsa faizler her düþtüðünde gelirin sabitken ev fiyatlarý ve kiralarýn katlandýðýný anlayabiliyorsun.
Aslýnda çözüm çok basit. Faizleri %70 yapmak. O zaman her þey gerçek deðerine yakýnsar. Þu aþamada bütün fiyatlar zahiridir. Senin evinin 5 milyon olmasý, usd/try'nin 17 olmasý mesela zahiridir. Yalan yanlýþ manipülasyonlarla o fiyat etiketini koyabiliyorsun. Ama kiracýnýn maaþý gerçektir. Onu manipüle edemiyorlar. Sorun bu.
Hazine eurobond faizi olmuþ %11. Dolarýmý 9 yýlda amorti ediyorum. Inanýlmaz bir getiri. Þu ekonomi yönetimi normale döndüðünde gayrimenkuller, arabalar elde patlayacak.
Kiracý ev sahibini öldürmüþ, bu haberi herkes kendi zaviyesinden okuyarak ders alacaðý yerde adeta sidik yarýþtýranlar var. ALLAH akýl fikir versin. Hiç kimse zorda kalmasýn, açlýðý ve çaresizliði yaþamasýn. Çaresiz kalan tüm canlýlar son kozunu kullanýr . Yani ya ölür ya öldürür. Bu tüm canlýlarda böyledir.
Sn. ajfa ' nýn dediði gibi ; þu anda kamufle edilmiþ bir enflasyon ve manüpüle edilmiþ bir piyasa var. Deðeri þu kadar dediðiniz malýnýzýn aslýnda deðerinin þiþirildiðinin farkýnda olan akýllý ev sahipleri de var. örnek ; benim Ankara daki ev sahibim. Adam kendisi de memur ve her þeyin farkýnda. Bu pazar site toplantýsýna gelmiþti. Ortamda Kira artýþ meselesi açýldýðýnda çoðu topraktan mal sahibi veya esnaf olanlar hükümete saydýrýrken benim ev sahibi bu kararýn gerekçesini anlattý. herkesin iç barýþ için bu %25 meselesine bir yýl uymasý durumunda hiç bir þey kaybetmeyeceðini ama uyulmazsa aile de bile huzur kalmayacaðýný felan. Adam en basit anlatýmla '' þimdi benim kiracým ayda 1500 tl. veriyor. Ben bu parayla sakaryada okuttuðum oðlumun ev kirasýný veriyorum. Ben kirayý 3000 yap dersem, sakaryadaki ev sahibide zam yapsa ne deðiþecek . Yine ayný. Hadi siz kirayla bakkal borcunu karþýlýyor olun, bir yýl da bakkal ürünlerini azaltsan ölmezsin ama kiracý sana bu zammý yaptýðýnda hep aç kalýrsa vicdanýn ne diyecek . Uzatmayýn alýn düzenli kiranýzý oturun. '' dedi.
Yok efendim, kafasý atarsa kiracýyý vururmuþ veya ev sahibini öldürürmüþ. Hýrsla kalkan zararla oturur. Bakýn djoz iþi çözmüþ. Düzgün iþi , hayatý olan hiç kimse özgürlüðünü býrakýp hapse gitmek istemez. Dediðim gibi ancak çaresizler þiddete baþvurur. Ayrýca , iþinize gelince devletten saðlýk, maaþ artýþý vb. talep ederken devletin koyduðu kurallara da seve seve uyulacaktýr. Yoksa ormanda bile kurallar var.
Sizin ev sahibinin hangi partiye oy verdiðini anlamak çok kolay. Stokculara falanda suç atýyordur. Ýthalaýlar üretimi bitirdi falan. Ev sahibinden beklenen fedakarlýðý bence memurlardan(ev sahibinizden) da bekleyelim. Enflasyon farký zammýný almasýnlar.
SM-S908E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri