Böyle abartýlý bir artýþý o zamanlardan öngören ben bilmiyorum ancak
selcoin ve Cihat Çiçek 2020 yazýndaki kredi fýrsatýný
kaçýrmayýn diye çok üstünde durdu.
Þimdiki favorilerim
Cihat Çiçek
Mert Baþaran
Devrim Akyýl
selcoin (kripto hariç)
Bence bunlar Türkiye gerçeklerini masabaþý ekonomistlerden çok daha iyi biliyorlar.
Selçuk Geçer ve Özgür Demirtaþ gibi çok populer isimler de ters köþe oldu konut konusunda.
Onlarý takip bile etmem
Tebernus Kirecci’nin ozellikle yil basinda yayinladigi yazilarda 2-3 senedir konutta arz sikintisi tehlikesinden bahsediyordu. Hatta oncesinde de konut fiyatlarinin bir sure sabit gidecegini soylemisti.
Gunluk soru cevaplar icin olmasada kose yazilarini tavsiye ederim tebernusun.
Bakin 2020 basindaki yazilari;
https://www.tebernuskirecci.com.tr/k...der-99773.html
https://www.tebernuskirecci.com.tr/e...eri-99771.html
2020 subat ayindaki yazisindan bi kac madde;
10) Ekonomik koþullar ve faiz oranlarý bugünkü gibi devam ederse 2020'nin son çeyreðinde þirketlerin de stoklarýna konut kalmayacak.
11) Ondan sonra ne olur? Ýstanbul baþta olmak üzere Türkiye genelinde konut fiyatlarýnda çok sert yükseliþe hazýr olun. Satýlýk ve kiralýk konut karaborsaya düþmese bile bulunmasý zorlaþacak.
16) Dolar 10 TL olunca bozdurup ev alacak olanlar siz beklemeye devam edin. Dolar belki bir gün 10 TL olur ama ev fiyatlarý ne olur? Bekleyip hep beraber göreceðiz.
17) Bu ülkede konutun ihtiyaç boyutunu göremeyen ve sadece finansal enstrüman olarak bakan bankacýlar ve finansçýlar size de iki çift sözüm olacak. Ama þimdi deðil.
18) Bugünden önlem alýnmazsa Ýstanbul ve Türkiye'de "evsiz"lik tavan yapacak. Bu beraberinde güvenlik ve sosyolojik sorunlarý da beraberinde getirecek
Yer Ýmleri