Originally Posted by
ressam
Gerçekten çok insaflýsýnýz ! Keþke tüm müteahhitler ve konut satýcýlar sizin gibi '' iyiniyetli '' olsalar. Ama her þeye raðmen %30 iskonto gerçekçi deðil. Bence hazýr ortam uygunken iskontoyu boþverip %20 zamcýk yapsýnlar. Alan alamayan belli olsun. Hani derler ya zenginin malý züðürdün çenesini aðrýtýrmýþ.
Ben konut satmýyorum Daha önce de dediðim gibi Haziran 2023 seçim sonucunu görmeden deðil konut ,evimdeki çay kaþýðýný bile satmam.
Piyasa sürekli dinamik bir kavramdýr sabah mevcut fiyatlarýn içinde %30 asgari ücret zammý mevcut deðildi dolayýsýyla an itibariyle %30 iskontolu hale geldi. Ama asgari ücret zammý ile konut fiyatlarýnýn ne alakasý var diyen "saflardan" olmadýðýnýzý umuyorum.
Örneðin hani olmaz ya, ama oldu da hükümet asgari ücreti atýyorum 500 bin TL yaptý diyelim, herkes 2-3 aylýk asgari ücretiyle ev satýn alabileceðini mi zannediyordunuz?
Asgari ücret yukarýda da belirttiðim üzere mal fiyatlarýna en az 3 ay içinde geçiþkenlik etkisi gösterir ve mal fiyatlarý da en az asgari ücret zammý kadar artar bunu ticaret yapan herkes az çok bilir.
Ekonomistlerin sýk kullandýðý "ceteris paribus" deyimi reel piyasada iþlemez
------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri